Mladi sprinterji bodo tekmovali v Szegedu.

0
525

Madžarski Szeged bo med 23. in 25. septembrom gostil zelo močno mednarodno regato za mlade sprinterje na mirnih vodah z nazivom »Olimpijski upi (Olympic Hopes). Tekmovanja na Madžarskem se bo udeležilo tudi dvanajst slovenskih predstavnikov.

Na prizorišču, ki je leta 2011 gostilo člansko svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, se bodo predstavili mladi sprinterji na mirnih vodah (starostna skupina 15–17 let) s štirih kontinentov in iz več kot 30 držav. Organizatorji tako pričakujejo 780 udeležencev, kar je rekord dosedanjih izvedb regate olimpijskih upov. Zaradi izjemno velikega števila sodelujočih bo tridnevni tekmovalni program zelo zgoščen. Startni intervali bodo nekoliko krajši kot sicer, prireditelji tudi načrtujejo prve starte že ob pol osmi uri zjutraj, tekmovalni dnevi pa se bodo zaključevali proti večeru.

Slovenske barve bodo zastopali Blaž Jug, Matej Toplikar, Luka Drol, Jan Markelj, Miha Fartek, Filip Toplikar, Tit Faletič in Matic Ajdič, pa tudi kajakašice Metka Volk Štefič, Mia Medved, Taja Smukavec in Ula Valentič.

Organizatorji pripravljajo neposredni spletni prenos tekmovanj, ki si ga bo mogoče ogledati na uradni spletni strani tekmovanja: http://szeged2016.com/