Mladinci in mlajši člani v Banja Luko po dobre rezultate

0
351

Za slalomiste na divjih vodah ni počitka. Potem ko so člani še prejšnji vikend tekmovali na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji, ta vikend mladince in mlajše člane čaka nastop na evropskem prvenstvu v Banja Luki. Slovenska reprezentanca bo na prvenstvu v konkurenci mlajših članov nastopila s polno zasedbo, v mladinski konkurenci pa ne bo predstavnikov med dvojci.


Med četrtkom in nedeljo bo v Banja Luki na sporedu evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane, kjer bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Na Vrbasu bodo tekmovali tudi nekateri slalomisti članske reprezentance, ki so še prejšnji vikend tekmovali v Markkleebergu. Med njimi je tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je v Nemčiji zaradi pokvarjenega avtomobila ostala dlje, kot je bilo načrtovano. »Treninga ni bilo veliko – samo dve uri veslanja na progi, ampak je glede na natrpan urnik to dovolj. Dodatno se je zalomilo v Nemčiji, kjer sem ostala dan dlje, a zaradi tega nisem izgubila treninga, saj smo načrtovali prihod v Banja Luko šele v torek. Proga ni preveč zahtevna, v nekaterih delih pa je voda zelo hitra, kar naredi progo atraktivnejšo. Dostop do proge je sicer problematičen, saj se sedaj, ko cesta še ni zaprta, mimo vozijo avtomobili in tovornjaki. Med tekmo bo cesta zaprta, tako da nas to ne bo motilo,« je povedala Urša Kragelj, o pričakovanjih pa dodala: »Pričakovanja pred tekmovanjem, predvsem zaradi nekoliko ponesrečenih nastopov na svetovnih pokalih, temeljijo na realizaciji dobrih voženj na tekmi. Ker pa se letos poslavljam od te kategorije, vseeno računam tudi na dober rezultat.« Poleg Kragljeve in Eve Terčelj, bosta v konkurenci mlajših članov resna kandidata za visoka mesta tudi Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, ki sta izpustila tretjo tekmo za svetovni pokal, po dobrih rezultatih pa lahko posežejo tudi kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof. V konkurenci mladincev je prvo ime slovenske reprezentance nedvomno prvak olimpijskih iger mladih Simon Brus, ki se je letos izkazal tudi v članski konkurenci, ko je na EP v Španiji skupaj s Petrom Kauzerjem in Juretom Megličem priveslal do zlate moštvene kolajne.


Prvenstvo bodo v četrtek s kvalifikacijami odprli kajakaši v mladinski konkurenci, sledili pa jim bodo še kajakaši v konkurenci mlajših članov. V popoldanskem delu se bodo pomerili še kanuisti in kanuistke v obeh starostnih kategorijah. V petek dopoldne bodo v kvalifikacijah nastopile kajakašice in dvojci (prav tako v obeh starostnih kategorijah), popoldne pa bodo na sporedu ekipne polfinalne vožnje. V soboto dopoldne bodo na sporedu polfinala za kajakašice v mladinski in U23 konkurenci, za kajakaše v konkurenci mlajših članov in dvojce v obeh starostnih kategorijah. Popoldne bodo sledila polfinala še za preostale kategorije. Ob 17.30 naj bi se začele ekipne finalne vožnje za kajakašice in dvojce v obeh starostnih kategorijah. Ob 20.30 bodo pod reflektorji na sporedu finalne vožnje za kanuistke, dvojce, kajakašice, kanuiste in kajakaše v kategoriji mlajših članov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s posamični finali v mladinski konkurenci ter finali ekipnih preizkušenj za kanuistke, kanuiste in kajakaše v konkurenci mlajših članov ter ekipnimi finali za kanuiste in kajakaše v konkurenci mladincev.  Program morajo sicer še potrditi na sestanku vodij ekip, tako da lahko še pride do sprememb.


Uradna stran prvenstva:
http://euro2011kajakvrbas.info/?lang=en


Slovenska reprezentanca:


Mlajši člani (U23):
K-1 moški: Brovinsky  Gregor, Albreht  Martin, Poljanec Matej
C-1 moški: Berčič Anže, Lenarčič Jure, Cof Blaž                              
C-2 moški: Taljat Sašo – Božič Luka, Janežič Anže- Janežič Jure, Žnidarčič Peter – Žganjar Luka
K-1 ženske: Kragelj Urša, Terčelj Eva, Vrevc Neža
 
Mladinci:
K-1 mo