Na DP Kolar Žnidarčiču resna konkurenca

0
17

Solkan, 26. aprila – Na državnem prvenstvu v spust sprintu je Tim Kolar resno ogrozil Nejca Žnidarčiča. Nejc, ki v zadnjih letih v sprintu na domačih tekmovanjih ni imel resne konkurence se je na letošnjem državnem  prvenstvu za zmago moral resno potruditi.

Tim Kolar, ki je na prvi tekmi svetovnega pokala v spust sprintu v španskem Sortu osvojil četrto mesto je odllično formo potrdil tudi na državnem prvenstvu. V prvem teku je za pol sekunde zaostajal za Žnidarčičem, v drugi vožnji pa dosegel najboljši  čas. Skupno je Žnidarčič še vedno dosegel boljši rezultat in osvojil nov naslov državnega prvaka. Tretji je bil Maks Frančeškin.

V disciplini kanuja je bil najboljši Simon Hočevar, ki pa si je zmago zagotovil šele z najboljšim rezultatom druge vožnje. Drugi je bil vodilni po prvi vožnji, Peter Žnidarčič. Na naslednja mesta so se uvrstili najboljši mladinci, najboljši med njimi pa je bil Luka Žganjar. Pri dekletih je bila najhitrejša Ajda Novak, ki pa je imela resno konkurenco v drugo in tretje uvrščenima Tonko Kadilnik in Anjo Kancler. V ekipni tekmi je bila med člani najboljša ekipa Ljubljane, med mladinci ekipa Soških elektrarn in med mladinkami ekipa Ljubljane. Jutri bo na Savi Dolinki še državno prvenstvo v klasičnem spustu.

Rezultati: