Na ECA mladinskem pokalu v Nemčiji prvi dan tekme štiri kolajne.

0
575

Mladi slalomisti na divjih vodah nadaljujejo z nastopi na ECA mladinskem pokalu. Po preizkušnjah na Slovaškem in v Avstriji se mudijo v Nemčiji, kjer ta konec tedna nastopajo na dveh tekmah. Na prvi tekmi v Augsburgu so na zmagovalne stopničke priveslali Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek ter Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu.

Za dvojne slovenske stopničke sta v kategoriji kanuistov do 16 let poskrbela Tine Kancler in Urh Turnšek. Slovenska predstavnika sta zasedla drugo oziroma tretje mesto, zmaga pa je po zaslugi Kacperja Sztube odšla na Poljsko. V kanuju – v konkurenci mlajših od 14 let – se je na zmagovalne stopničke uvrstila tudi Eva Alina Hočevar, ki je zasedla drugo mesto. Prav tako druga sta v cilj priveslala Vid in Maj Oštrbenk, ki sta nastopila med dvojci do 14 let.

V konkurenci kanuistov do 14 let je Jaka Bernat zasedel šesto mesto, Juš Javornik pa je bil enajsti. V isti starostni kategoriji kajakašev je s petim mestom za najboljši slovenski dosežek poskrbel Domen Višnar, Lenart Burgar je bil deseti, Jan Ločnikar 20., Erazem Šavli 25., Urban Novak 28., Štefan Božič 31., Maks Alič 33., Lan Tominc 34., Rok Vedenik 36., Ulan Valant 38., Vid Oštrbenk 40., Lenart Lapornik 46., Jaka Miljavec 54., Rok Bezeljak pa 55. Med najmlajšimi kajakašicami (do 14 let) je bila Eva Alina Hočevar sedma, Rija Sribar 13., Zala Zanoškar 18. in Zarja Colnar 19. Med kajakašicami do 16 let je Lea Novak zasedla 13. mesto, Eva Jeklin pa 29. Dve predstavnici sta se na progo v Augsburgu podali tudi v konkurenci do 18 let. Teja Vrbnjak Erbežnik je zasedla 25. mesto, Jana Hočevar pa 28. V kajakaški konkurenci do 16 let je bil najboljši Slovenec Marko Petek, ki je tekmo končal na 14. mestu. Tine Kancler je bil 20., David Rozman 21., Brin Colnar 29., Urh Turnšek 30., Matevž Matjašec 48., Izak Jenko pa 52. Šesterica slovenskih kajakašev se je pomerila v konkurenci do 18 let. Najboljši je bil Celjan Teo Karner, ki je bil 13. Le mesto za njim je slalom končal Domen Tominec, Jakob Jež je bil 21., Oliver Brezigar 37., Blaž Anžlovar 40., Matej Jereb pa 42.