Na Hit Slalom pokalu za dva milijona tolarjev

0
434

Ljubljana, 25. aprila (STA) – Kajakaška zveza Slovenije in Kajak klub Soške elektrarne sta predstavila pokal v slalomu na divjih vodah Hit Slalom Challenge, ki bo potekal na brzicah Soče od 6. do 11. maja. Finalna tekma v novem kajakaškem centru v Solkanu bo prvič v Sloveniji potekala pod žarometi, skupni nagradni sklad prireditve pa je dva milijona tolarjev.


Izvedbo nočne tekme omogoča nov, sodoben Kajak center v Solkanu, ki je v tem delu Evrope edinstven in omogoča treninge na divjih vodah skozi celo leto. Ta center bo letos v začetku meseca julija gostil tudi svetovno mladinsko prvenstvo, ki bo prvo tekmovanje na tej ravni v Sloveniji.


Na tekmah za Hit Slalom Challenge bo nastopilo preko 100 tekmovalcev najvišjega ranga iz desetih držav, k atraktivnosti tekmovanja pa bo prispeval tudi nagradni sklad. Zmagovalci po disciplinah bodo prejeli po 250.000 tolarjev, zmagovalca v disciplini K2 in C2 pa po 1500 evrov.


Omenjeni pokal bo služil tudi kot izbirne tekme za slovensko reprezentanco, ki jo letos v začetku julija čaka evropsko prvenstvo v Franciji, niz tekem svetovnega pokala in avgusta še svetovno prvenstvo na Češkem.