Na Kolpi Kauzer in Zakrajšek

0
433

Črnomelj, 01. maja (STA) – Na reki Kolpi pri Osilnici sta potekali dve mednarodni kajakaški tekmovanji – slalom za pokal Petra Klepca in odprto prvenstvo Hrvaške. Prav vse zmage so ostale na slovenski strani Kolpe, ki je imela za spremembo od prejšnjih let tokrat zelo primeren vodostaj. Zaradi treningov in tekem na drugih prizoriščih so manjkali Dejan Stevanovič, Uroš Kodelja in Dejan Kralj, sicer pa so bili na startu vsi najboljši slovenski tekmovalci. Pri kajakaših je bil v obeh vožnjah najhitrejši Peter Kauzer, pri kanuistih pa je zmagal Jošt Zakrajšek.


Pri kajakaših je bil v obeh vožnjah najhitrejši Peter Kauzer, ki je slavil kljub štirim kazenskim sekundam. Jure Meglič je bil prepočasen, Miha Terdič pa je v prvem teku dobil 50 kazenskih sekund. Kauzer v drugi vožnji tako ni imel težkega dela ohraniti prvega mesta.


Brez kazenskih sekund je tekmo končal zmagovalec pri kanuistih Jošt Zakrajšek, drugi kanuisti pa ga niso resneje ogrožali, saj je bila razlika do drugouvrščenega Marka Miheliča kar 16 sekund. V svojih kategorijah so med člani slavili še Nina Mozetič, ki že okreva po poškodbi ter Simon Hočevar in Aljaž Kulovec pri dvosedih.


Vsaj tako kot pri članih, je bil zanimiv boj tudi pri mladincih, za katere je tekma na Kolpi vedno neke vrste preverjanje moči pred bližnjimi izbirnimi tekmami. V kajaku je Simon Artelj trenutno najhitrejši in je zmagal kljub šestim kazenskim sekundam. Z enakim kazenskim izkupičkom je med dekleti slavila Nika Mozetič, medtem ko je prvi mladinski kanuist Jernej Zupan veslal brez dotikov. V dvosedu sta zmagala brata Janežič.


Medtem, ko je bila glavnina slovenskih klubov na Kolpi, pa sta se Dejan Stevanovič in Uroš Kodelja odločila za preverjanje trenutne forme pri Italijanih v Valstagni. Stevanovič v kanuju ni imel resne konkurence in je zanesljivo zmagal, Kodelja pa se je, predvsem zaradi kazenskih sekund uvrstil na osmo mesto.


Z zadnjimi tekmovanji se je tudi končalo obdobje priprav na izbirne tekme. Že konec tedna pa bo šlo v Trnovem ob Soči zares. Na prvih dveh tekmovanji HIT slalom Challengea bo že opravljen tudi prvi del boja za uvrstitev v reprezentanco.