Na svetovnem pokalu v Banjaluki zlato za Cofa in Urankarja, srebro Debeljaku.

0
286

Slovenski spustaši so odlično nastopili tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, ki je ta konec tedna potekala v Banjaluki. Med kanuisti se je zmage v sprintu na divjih vodah veselil Blaž Cof, med kajakaši je zmagal Anže Urankar, Vid Debeljak pa je bil drugi.

Tudi z druge tekme svetovnega pokala v spustu na divjih vodah se slovenski spustaši ne vračajo praznih rok. V preizkušnji sprinta na divjih vodah je kanuist Blaž Cof pokazal, da naslov svetovnega prvaka v tej disciplini, ki si ga je priveslal pretekli teden ni bil naključje. Na Vrbasu je tudi tokrat ugnal vse tekmece. Še najbolj sta se mu približala Francoz Tony Debray in Čeh Vladimir Slanina.

Med kajakaši je prav tako donela Zdravljica. Zmagal je letošnji dobitnik bronaste kolajne s svetovnega prvenstva v sprintu na divjih vodah, sicer lanski svetovni prvak, Anže Urankar, ki je prehitel reprezentančnega kolega Vida Debeljaka, evropskega prvaka v tej disciplini. Na tretje mesto se je uvrstil Francoz Maxence Barouh. Tik pod zmagovalnim odrom je  na četrtem mestu končal Simon Oven, Tim Novak je bil deveti, Nejc Žnidarčič pa deseti. Finale se je izmaknilo Maksu Frančeškinu, ki je v prvi kvalifikacijski vožnji sprinta zasedel deseto mesto, v drugi pa je bil dvajseti.

Tretja in četrta tekma svetovnega pokala bosta na sporedu prihodnji konec tedna v Celju.