Nejc Žnidarčič svetovni prvak

0
545

Nedelja je lep dan. Sonce je vabilo in gledalci so se ob Ledenem kanalu v Augsburgu zbrali v velikem številu. Augsburg je še enkrat potrdil, da je pravo kajakaško mesto in danes je bil praznik kajakaški in Slovenski.


V prvem teku je Nejc Žnidarčič postavil rekord proge in takoj napovedal boj za  najvišja mesta. Tim Kolar je prvi tek odveslal odlično in prehitel veliko znanih in na papirju močnejših tekmecev. Maks Frančeškin pa je dosegel rezultat, ki je še dopuščal upanje na finale. Jernej Korenjak je v prvi vožnji naredil večjo napako in nastop v finalu je bil zanj nedosegljiv.


Žal se v drugo nastop ni posrečil niti Timu niti Maksu in sanj o finalu je bilo konec. Nejc Žnidarčič je suvereno opravil tudi v drugo in končal kvalifikacije kot prvi. Finale je bil le še formalnost.


Pomembna je bila zbranost na startu. Zdržal je pritisk favorita in kar se mu je že nekajkrat izmuznilo si je danes suvereno vzel. Konkurenta, ki bi ga ogrozil danes ni imel. Upamo da bo v podobnem ritmu nadaljeval naslednji teden v Beogradu na evropskem prvenstvu mirnih vod.
Slovenski ekipi se je na progi pridružila tudi večja skupina Slovencev, ki živijo v Augsburgu. Tudi njihovo navijanje je pripomoglo k našim uspehom in prav v ponos nam je bilo srečanje z ljudmi, ki jim Slovenija resnično nekaj pomeni. Bili so veseli kot mi.


Izjava Nejc Žnidarčič: »To je to. Slišalo se bo samozavestno, a danes sem bil najboljši in premagal bi jih še 100krat, če bi bilo potrebno.«


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=107

Več informacij:
http://canoeworlds2011.com/