Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak in Anže Urankar so ekipni evropski prvaki v sprintu.

0
218

Zadnji dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Skopju je slovenska ekipa kajakašev priveslala do nove kolajne. Nejc Žnidarčič, Anže Urankar in Vid Debeljak so bili v ekipni tekmi v sprintu na divjih vodah na Treski najhitrejši in tako osvojili še šesto kolajno za našo odpravo v Makedoniji.

Vid Debeljak, Nejc Žnidarčič in Anže Urankar, ki so včeraj v posamični preizkušnji zasedli vsa tri mesta na zmagovalnem odru, so bili glavni favoriti za kolajno v ekipni tekmi sprinta na divjih vodah. Vlogo so upravičili in slavili z 19 stotinkami naskoka pred ekipo Francije, v postavi Paul Graton, Damien Guyonnet in Paul Jean. Tretji so bili Čehi Richard Hala, Kamil Mružek in Adam Satke.

Takoj po koncu tekmovanja je bilo sicer nekaj živčnosti, saj je prišlo do zmede pri časomerilni službi in so se v rezultatih na vrhu pojavili kajakaši Češke, slovenski reprezentanti pa so bili drugi. Po vloženem protestu in vnovičnem pregledovanju doseženih časov je postalo jasno, da je prišlo do napake in da so Slovenci dejansko zmagali.

»Takoj po prihodu v cilj smo bili veseli, ker smo bili prvi, smo se že veselili medalje. Nato smo prišli z vode in so nam rekli, da smo drugi. V resnici nismo imeli dobre vožnje, tako da sem rekel mogoče smo res drugi, ampak so Čehi postavili nenormalno hiter čas, skupaj so bili hitrejši kot vsak izmed njih posamično, tako da je bilo sumljivo. Vložili smo protest, izkazalo se je, da je bila napaka pri merjenju časa. V istem dnevu smo se lahko dvakrat veselili zlate medalje. Osvojili smo šest kolajn, zelo smo veseli. To je dober pokazatelj pripravljenosti pred tekmami, ki nas še čakajo, svetovnimi pokali in potem svetovnim prvenstvom,« je povedal Nejc Žnidarčič.

Spustaše naslednja večja tekmovanja čakajo junija, ko bodo v Švici in Nemčiji tekmovali na tekmah svetovnega pokala, vrhunec pa prihaja ob koncu septembra s svetovnim prvenstvom v sprintu na divjih vodah, ki bo v francoskem Pauju.