Nejc Žnidarčič že 16. zapored državni prvak v sprintu na divjih vodah.

0
236

Reka Kolpa je danes gostila dve divjevodaški tekmovanji, najprej slalomsko preizkušnjo, popoldne pa še tekmovanje v sprintu na divjih vodah. Slednje je bilo izjemno pomembno, saj je tekma štela za državno prvenstvo, bila je prva izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance v spustu na divjih vodah, poleg tega pa je štela še za evropski pokal. V konkurenci kajakašev se je zmage veselil Nejc Žnidarčič, med kajakašicami Lea Novak, med kanuisti Matej Hočevar, državni prvak med mlajšimi člani je postal Anže Urankar, med mladinci pa Vid Oštrbenk.

Na Kolpi nič novega, bi lahko rekli. Naš najizkušenejši spustaš na divjih vodah Nejc Žnidarčič je še 16. zapored priveslal do naslova državnega prvaka v sprintu na divjih vodah. Za državni naslov in najboljše izhodišče po prvi izbirni tekmi je prehitel aktualnega evropskega prvaka Vida Debeljaka in aktualnega svetovnega prvaka Anžeta Urankarja.

»Bilo je kar pestro. Komaj sem čakal, da začnemo s sezono. Pred prvo tekmo je zmeraj nekaj živčnosti, ker ne veš, kje si. Sem kar zadovoljen, sploh glede na konkurenco, ki jo imamo v Sloveniji, saj proti evropskemu in svetovnemu prvaku ni enostavno tekmovati. V zadnjih letih je celo tako, da če v Sloveniji zmagaš v sprintu, je skoraj tako kot bi bil prvi na svetovnem prvenstvu. Vesel sem te zmage,« je po nastopu povedal Žnidarčič.

Podelili so tudi naslove državnih prvakov v konkurenci do 23 let in med mladinci. Državni prvak med mlajšimi člani je postal Anže Urankar, za njim pa sta se zvrstila Tim Novak in Vid Oštrbenk. Slednji je slavil med mladinci, pred Aljažem Dimičem in Urbanom Novakom.

V konkurenci kajakašic je najhitrejše linije našla kajakašica tacenskega kluba Lea Novak, ki se je veselila naslova državne prvakinje. Srebrno kolajno je osvojila Naja Pinterič, bronasto pa Živa Jančar. Vse tri tekmovalke so sicer še mladinke.

Med kanuisti je zmagal Matej Hočevar, drug je bil Martin Gale, tretji pa Nejc Gradišek.

Tekmovala sta tudi Peter Žnidaršič in Luka Žganjar med dvojci, a ker sta bila edina slovenska predstavnika tekma ni štela za državno prvenstvo. Sta pa v okviru tekme evropskega pokala, ki je prav tako potekala na Kolpi, priveslala na drugo mesto. Hitrejša sta bila le Hrvata Luka Obadić in Ivan Tolić. Razvrstitev med kajakaši v evropskem pokalu je bila enaka kot v državnem prvenstvu, torej Žnidarčič pred Debeljakom in Urankarjem, med kajakašicami pa je bila Lea Novak druga, pred njo se je uvrstila le Avstrijka Valentina Dreier.

Spustaše na divjih vodah ob koncu meseca čaka še izbirna tekma in državno prvenstvo v klasičnem spustu na Savi Dolinki ter v začetku maja še zadnji izbirni tekmi, ki bosta potekali v Trnovem ob Soči.