Neža Vrevc in Blaž Cof sta bila na tekmi v Al Ainu 7., Vid Kuder Marušič 14., Žan Jakše 23.

0
571

Medtem ko so slalomisti, ki se na novo sezono pripravljajo v Avstraliji, nastopili na prvenstvu Oceanije, so svojo mednarodno tekmo dobili tudi tisti, ki trenirajo v Združenih arabskih emiratih. Na tekmi v Al Ainu je nastopilo tudi nekaj Slovencev, s sedmim mestom pa sta bila najvišje uvrščena kajakašica Neža Vrevc in kanuist Blaž Cof.

Čeprav je večina najboljših svetovnih slalomistov letošnjo zimo odpotovala na trening v Avstralijo, tudi na tekmi v Al Ainu ni manjkalo zvenečih imen kajakaškega športa. V konkurenci kanuistov se je zmage tako veselil Nemec Sideris Tasiadis, dobitnik srebrne olimpijske kolajne v Londonu ter evropski prvak iz leta 2012. Na drugo mesto je priveslal Čeh Michal Jane, na tretje pa Poljak Grzegorz Hedwig. Med kanuisti se je na brzice v Združenih arabskih emiratih podal Blaž Cof in zasedel sedmo mesto.

Sedma je bila tudi njegova klubska kolegica, kajakašica Neža Vrevc. Zmagala je Avstrijka Violetta Oblinger Peters, pred Nemko Caroline Trompeter in Čehinjo Evo Ornstovo. Najboljši slovenski rezultat med kajakaši je postavil Vid Kuder Marušič, ki je bil 14., Žan Jakše je zasedel 23. mesto, Val Manfreda Vidrih je bil 33., Luka Čižman pa 34. Zmagal je Nemec Paul Böckelmann, pred Čehom Ondrejem Cviklom in Britancem Bradleyjem Forbesom – Cryansom. Med kanuistkami in dvojci ni bilo slovenskih predstavnikov.