Ni vsak dan nedelja

0
433

Ni vsak dan nedelja, pravi star slovenski pregovor, a na našo srečo je nedelja še pred nami. Bolj razočarani od nas so bili le še gostitelji prvenstva Srbi.


Moštvo kajakašev v sestavi Zakrajšek, Kolar, Žnidarčič so osvojili sicer solidno 5. mesto, a so bili daleč od želene medalje. Danes se enostavno niso mogli dovolj zbrati in odpeljali so vožnjo, ki je bila že od starta videti ponesrečena. Neusklajenost žal nikoli ne prinese najboljšega rezultata. Zmagali so Francozi pred Čehi in tretje uvrščenimi Nemci. Italijani so zasedli četrto mesto. Razočaranje je bilo popolno, krivca pa nemogoče določiti – enostavno so fantje preveslali premalo časa skupaj, da bi rezultat lahko bil vrhunski.


Moštvo kanuistov, v sestavi bratov Janežič – drugače nastopata v C-2 in Blaža Cofa ni moglo poseči višje. Štartali so bolj na željo organizatorjev v izposojenih čolnih in tak je bil tudi rezultat 8 mesto.


Jutri je prost dan, ki ga bomo izkoristili za trening sprinta. A nedelja šele prihaja, za vsak slučaj pa smo obiskali tudi samostan Žiča in si ogledali slavno Listino Štefana Prvovenčanega iz davnega srednjega veka. Vemo da nam to ne bo pomagalo. Pomagala bo dobra pripravljenost, ki jo naši fantje izkazujejo a do danes še ni prišlado izraza. A nedelja šele prihaja.


Jakob Marušič


Več informacij:
http://ec-kayak2011.rs/


Rezultati:
http://www.timing-mojstrana.com/