Nina Bizjak je v Penrithu zasedla deseto mesto, Martin Albreht je bil 16., Peter Kauzer pa 28.

0
556

Zadnji dan prvenstva Oceanije so slovenske barve zastopali trije predstavniki, preboj v finale pa je uspel le Nini Bizjak. Primorka je med kanuistkami zasedla deseto mesto. V Penrithu sta nastopila tudi dva kajakaša, a oba obstala v polfinalu. Martin Albreht je bil 16., Peter Kauzer pa 28.

Kanuistka Nina Bizjak je imela naporen dan. Kanuistke so najprej namreč nastopile v dveh kvalifikacijskih vožnjah, nato pa v istem dnevu še v polfinalu in finalu. Najboljši rezultat je Bizjakovi uspel v polfinalu, kjer je kljub dvema kazenskima sekundama zasedla peto mesto in se tako zanesljivo uvrstila v finale. Tam je imela več težav, ki so ji prinesle tudi precej kazenskih sekund, tako da je na koncu osvojila deseto mesto. Vsa tri mesta na stopničkah so zasedle avstralske kanuistke, ki so vztrajale povsem na vrhu skozi vse faze tekmovanja. Zmagala je Jessica Fox, pred Rosalyn Lawrence in mlajšo sestro Noemie Fox.

Kajakaš Martin Albreht, ki je v kvalifikacijah zasedel tretje mesto, ni uspel ponoviti petkovega dosežka. Vnovična vožnja in uvrstitev med najboljšo deseterico se mu je izmuznila za tri sekunde. Bil je 16. Uspeha z odprtega prvenstva Avstralije izpred dveh tednov, ko je bil tretji, ni uspel ponoviti niti Peter Kauzer. Hrastničan, ki je v Avstraliji opravil že velik del napornih priprav – v Penrithu trenira že od začetka januarja –, je v cilj po težavah priveslal z velikim zaostankom, kar mu je na koncu prineslo 28. mesto. Zmagal je Čeh Vavrinec Hradilek, drugi je bil Nemec Sebastian Schubert, tretji pa še en Čeh Vit Prindiš.

 

Foto: Luka Božič

 

Rezultati: http://www.canoeicf.com/results-pages/2016-canoe-slalom-oceania-championships