Občni zbor KZS

0
550

V četrtek, 6. maja, je potekal letni občni zbor KZS. Sprejel je finančno poročilo za leto 2003, poročila strokovnega sveta komisije za mirne vode in ostalih komisij, ki so priložena. Obravnaval je tudi program za leto 2004 in sprejel spremembe statuta KZS.


Poročilo predsednika Kajakaške zveze Slovenije za sezono 2003Leto 2003 je bilo za  Kajakaško zvezo Slovenije pomembno. Vse spremembe, ki jih je Kajakaška ztveza doživela v tem letu bo težko našteti, vendar pa lahko vse te spremembe sami bčutite v delovanju zveze, še bolj pa jih boste v naslednjih letih.


Kajakaška zveza Slovenije se je v letu 2003 okrepila. Zaposlila sta se dva nova človeka, eden na mestu generalnega sekretarja ter drugi na mestu trenerja mladinskih ekip. Kadrovska ekipa se je poznala v večji aktivnosti zveze, ki je pričela v letu 2003 z novimi programi. Še naprej ostaja vsa skrb vrhunskemu športu, in vendar je Kajakaška zveza izpeljala nekaj programov, ki bodo kajakaški šport umestili globlje v družbo. Programov, ki so bili namenjeni najmlajšim in rekreativcem.


Tako je bil v letu 2003 plan presežen in izvedenih veliko stvari, ki niso bile planirane. V letu 2003 smo tako izvedli kar nekaj stvari prvič. Naj začnemo s pripravami celotne reprezentance v Južni Afriki. Več smo vlagali v kajakaški šport na Mirnih vodah. Sistematično se je pričelo delati z mladinci na nivoju zveze. Kajakaška zveza Slovenije je kupila v letu 2003 16 čolnov z pripadajočo opremo in jo namenila popularizaciji športa. S to opremo smo hodili v šole v naravi v okviru osnovnošolskih programov, ter seznanjali učence s kajakaškim športom. Pričeli smo z šolskimi športnimi tekmovanji, ki se ga bodo udeleževali osnovnošolci in naredili vse potrebno, da se lahko izvedejo programi usposabljanj za učitelje kajaka in reševalce iz vode, ki jih bo vodila Kajakaška zveza Slovenije. Kajakaška zveza Slovenije je v letu 2003 dobila tudi novi internet stran, z vsemi potrebnimi informacijami in ažurnimi novicami.


Žal so letos tekmovalni uspehi malenkost zaostajali za rezultati zadnjih let.  V slalomu smo imeli 7 uvrstitev v finale na tekmah svetovnega pokala, od teka trikrat na stopničke, peto mesto ekipno ekipe 3x C-1 na svetovnem prvenstvu, v kvalifikacijah za olimpijske igre pa je kvoto za K-1 ženske zagotovila Nada Mali.  Kljub temu, da smo ostali prvič brez kolajne na velikih tekmovanjih sta Andrej Nolimal in Simon Hočevar  z uvrstitvami na stopničke na tekmah svetovnega pokala  dokazala, da naši kajakaši in kanuisti imajo kvaliteto in da so se sposobni uvrščati med najboljše.


Tekmovalci na mirnih vodah so dosegli dve uvrstitvi na stopničke na prvi tekmi svetovnega pokala v Belgiji. Na svetovnem prvenstvu je svoj najboljši posamezni rezultat dosegel Jernej Zupančič.


Kajakaška zveza Slovenije je v letu 2003 organizirala tekmovanje za svetovni pokal v Tacnu. Tekmovanje je organizacijsko uspelo in tudi posledica uspešnih izvedb tekmovanj za svetovni pokal je bila pridobitev organizacije kar nekaj velikih tekmovanj v naslednjih letih. V letu 2005 bomo organizirali Evropsko prvenstvo, leta 2006 Svetovno mladinsko prvenstvo ter najpomembneje 2010 Svetovno prvenstvo. S dodelitvijo teh tekmovanj je Mednarodna zveza izkazala veliko zaupanje ter priznanje kajakaškemu športu v Sloveniji.


Kajakaška zveza Slovenije si je v letu 2003 pridobila tudi novega generalnega sponzorja HSE. Z denarjem HSE pa se ne bo financiral le šport na nivoju zveze. 40% denarja je namenjega razvoju kajakaškega športa po regijah in Kajakaška zveza Slovenije ga je v letu 2003 že prvič delila med klube glede na njihovo delo z mladini, vrhunskimi športniki ter glede na organizacijo tekmovanj in rekreativnih prireditev. S tem bomo okrepili klube in upamo da s tem uzpodbudili k bolj zagnanemu delu v prihodnje. V letu 2003 smo podpisali pogodbi tudi z Coca Colo. Sponzorirali bodo rekreativne prireditve, ki bodo letos prvič povezane v akcijo voda za vedno, ekološke tabore namenjene spoznavanju rek ter učenju veslanja in tekm