Odličen nastop Blaža Cofa in Nejca Žnidarčiča na evropskem prvenstvu v Kraljevu

0
499

Blaž Cof je kot prvi nastopajoči pokazal, da je dostojen naslednik Jošta Zakrajška (sedaj vesla kajak) v kanuju in osvojil odlično 5. mesto. Zmagal je Hrvat Emil Milihram pred Nemcem Weber Norman in Francozom Alzinger. Četrto mesto je osvojil še en Hrvat Tomislav Lepan, peto mesto pa je osvojil mladi Blaž Cof, ki je s tem dokazal, da se razvija v odličnega tekmovalca, ki lahko v več disciplinah osvaja najboljša mesta.


Več smo pričakovali v kajaku. Kar štiri tekmovalce smo imeli na startu in Nejc Žnidarčič je bil naše najmočnejše orožje. Žal so bili danes trije tekmovalci boljši in osvojil je sicer odlično z zanj kar malo skromno 4 mesto. Po nastopu je povedal da upa da se ga ni prijel urok Jerneja Korenjaka, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu osvojil kar 4 četrta mesta. Zmagal je Pete Remi iz Francije. Drugo mesto je zasedel Thobias Bong iz Nemčije, tretje mesto pa je osvojil Kamil Mruzek iz Češke.


Jošt Zakrajšek, ki mu divja voda v kajaku dela malo preglavic je zasedel 16. mesto, Tim Kolar pa 17. mesto. Frančeškim Maks je osvojil 27 mesto. S temi rezultati jutri spadamo med največje favorite za medaljo v moštvenih vožnjah, saj so pred nami po seštevku rezultatov le Nemci potem pa smo mi zelo skupaj s Francozi in Čehi. Upamo, da bo jutri dan, ko se bomo prvič na tem prvenstvu veselili medalje. V moštvenih vožnjah bodo nastopili tudi kanuisti Cof in brata Janežič, ki sta danes v kategoriji C-2 imela veliko težav.


Popravlja se tudi vreme in obeta s topel in suh vikend z veliko gledalci na tekmah šprinta.


Jakob Marušič


Več informacij:
http://ec-kayak2011.rs/


Rezultati:
http://www.timing-mojstrana.com/