Parakajakaš Dejan Fabčič uspešno v polfinale svetovnega prvenstva v Račicah.

0
513

S preizkušnjami parakajakašev se je v čeških Račicah začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, ki bo trajalo vse do nedelje. Slovenske barve je v parakajakaškem delu prvenstva zastopal Dejan Fabčič, ki je priveslal do finala B na 200 metrov.

Primorec Dejan Fabčič je na svetovnem prvenstvu na Češkem nastopil na svoji prvi letošnji tekmi. Po dobrem delu v zimskem obdobju se je namreč spopadal s poškodbo hrbta, zato si je vzel premor, resno pa se za to prvenstvo začel pripravljati pred dvema mesecema.

V jutranjih kvalifikacijah je v svoji skupini v cilj priveslal kot tretji in napredoval v polfinale. Nato je v polfinalni skupini zasedel četrto mesto in tako le za eno mesto zgrešil napredovanje v jutrišnji finale A, kamor so napredovali trije najhitrejši: Italijan Federico Mancarella, Nemec Ivo Killian in Poljak Robert Studzizba.

»Nisem vedel, ali bom sploh prišel na to svetovno prvenstvo. Rekel sem si, če bom vsaj malo uspel kvalitetno trenirati, potem bom šel poskusit, sicer pa ne. Imel sem veliko željo ohraniti stik s tekmovalci, tekmovalnim sistemom. Spomladi se je mi je obnovila poškodba hrbtne mišice, zato sem si vzel več časa za sanacijo. V polnem treningu sem šele zadnja dva meseca. Poznalo se mi je, predvsem v polfinalu, kjer je bilo med predtekmovanjem in polfinalom le eno uro premora, primanjkovalo mi je moči. Veslal sem slabše takrat, ko bi moral še malo dodati,« je povedal Fabčič in nadaljeval: »S prvim nastopom sem zelo zadovoljen, z drugim malo manj. Moram biti zadovoljen, glede na to, da je to trenutno moj maksimum. Vidim, da sem lahko z dobrim delom preko celotne sezone še kar blizu najboljšim.«

Nastop v finalu B Dejana Fabčiča čaka že jutri, ko bodo nastopili tudi Jošt Zakrajšek na 1000 metrov, Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman v kajakaškem dvojcu na 500 metrov ter Maks Frančeškin in Vid Debeljak v kajakaškem dvojcu na 200 in 500 metrov.

 

Rezultati: http://sdp.digicorp.hu/competition/16777218/races

Spletni prenos: https://www.youtube.com/user/CanoeKayakTV