Pester kajakaški konec tedna v Banjaluki, Ivrei in Montemor-o-Velhu.

0
536

Pred nami je eden najbolj pestrih kajakaških koncev tedna te sezone. Spustaši na divjih vodah so danes začeli z nastopi na svetovnem prvenstvu na divjih vodah v Banjaluki, jutri pa prvi nastopi čakajo še slalomiste na divjih vodah, ki bodo tekmovali na prvi tekmi svetovnega pokala v Italiji, in sprinterje na mirnih vodah, ki letošnjo serijo svetovnih pokalov zaključujejo na Portugalskem.

Spustaši na divjih vodah se danes merijo na tekmi klasičnega spusta, jutri sledijo ekipne tekme klasičnega spusta, v soboto posamične preizkušnje v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa še ekipne preizkušnje v sprintu. Slovenske barve zastopa močna ekipa, v kateri so kajakaši Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Anže Urankar in Vid Debeljak ter kanuisti Simon Hočevar, Peter Žnidaršič, Luka Žganjar in Maks Frančeškin.

Vse o prvenstvu: http://www.canoebanjaluka.com

 

V petek se v italijanski Ivrei začenjajo kvalifikacije prve tekme svetovnega pokala. V Italijo niso odpotovali Benjamin Savšek, Urša Kragelj, Peter Kauzer, Luka Božič in Sašo Taljat, ki so se ravno vrnili s priprav na olimpijski progi v Riu de Janeiru. Namesto olimpijcev je med kajakaši možnost nastopa dobil Simon Brus, med kanuisti pa Jakob Jeklin, saj sta bila uvrščena tik za najboljšimi, ki so se letos prebili v člansko reprezentanco. Sicer so v ekipi vsi tisti, ki so si nastop na tekmah svetovnega pokala zagotovili na izbirnih tekmah. Med kajakaši bodo tako tekmovali Martin Srabotnik, Martin Albreht, Janoš Peterlin in Simon Brus, med kanuisti Anže Berčič, Blaž Cof, Jure Lenarčič in Jakob Jeklin, med kajakašicami Eva Terčelj in Ajda Novak, med kanuistkami pa Nina Bizjak in Alja Kozorog.

Vse o prvi tekmi svetovnega pokala v Ivrei: http://www.canoeicf.com/event/2016-icf-canoe-slalom-world-cup-1

 

Tretja in hkrati zadnja tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah pa se bo začela na Portugalskem. V Montemor-o-Velho so odpotovali kajakašica Špela Ponomarenko Janić, ki bo veslala na 200 in 500 metrov, Tilen Vidovič, ki bo tekmoval med kajakaši na 200 metrov, ter Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki bosta veslala v kajakaškem dvojcu na 1000 metrov. Tekmovanja bodo potekala med petkom in nedeljo.

Vse o tretji tekmi svetovnega pokala v Montemor-o-Velhu: http://www.canoesprintportugal.com/