Pester kajakaški vikend

0
556

Ljubljana, 3. septembra – Pester kajakaški vikend državnih prvenstev je poleg slalomskega državnega prvenstva v Tacnu zaznamovalo tudi državno prvenstvo v klasičnem spustu in sprintu. V klasičnem spustu so se tekmovalci pomerili na 4 km dolgi progi od Piškovice do Šobca. Po pričakovanju so naslovi šli tekmovalcem, ki so tudi v sezoni bili med najhitrejšimi v spustu.


Jernej Korenjak je imel resno konkurenco le v avstrijcu Gerhardu Schmidu, ki je nastopil kot gost, domačo konkurenco pa je ugnal skoraj za pol minute. S podobno razliko je pri ženskah slavila tudi Lučka Cankar, medtem ko je pri kanuistih Jošt Zakrajšek drugouvrščenega Simona Hočevarja prehitel za 40 sekund. Zanesljivo sta v dvosedih zmagala tudi ljubljančana Oven Blaž in Slapšak Luka.


V sprintu se karte niso dosti menjale. Vsi državni prvaki iz klasične tekme so bili najhitrejši tudi na sprintu v Tacnu. Edina, ki se je morala nekoliko bolj potruditi za zmago, je bila Lučka Cankar, ki se ji je na dobro sekundo zaostanka približala Nina Mozetič.  Z državnim prvenstvom se je tudi zaključila domača tekmovalna sezona za člane in mladince. V tekmovalnem sporedu je še nekaj tekmovanj za mlajše kategorije in nekaj mednarodnih tekmovanj, ki pa že bolj sodijo v začetek priprave za prihajajoče pripravljalno obdobje naslednje sezone.


Andrej Jelenc