Peter Kauzer je v Penrithu zasedel 3. mesto, kanuistka Nina Bizjak je bila 5.

0
532

Kajakaš Peter Kauzer je na uvodni tekmi sezone v Penrithu posegel po zmagovalnih stopničkah. V izjemno močni konkurenci je zasedel tretje mesto. V finalu odprtega prvenstva Avstralije je veslala tudi kanuistka Nina Bizjak, ki je bila peta. Tik za finalom je obstal Janoš Peterlin na enajstem mestu, Martin Albreht pa je bil 34.

Po sobotnem četrtem mestu dvojca Luka Božič – Sašo Taljat in sedmem mestu Luke Božiča v konkurenci kanuistov, so tudi v nedeljskem delu tekmovanja v Avstraliji slovenski predstavniki nastopili dobro. Hrastničan Peter Kauzer, ki v Penrithu trenira že mesec dni, je priveslal do tretjega mesta. Zaostal je le za Čehom Vitom Prindišem in Italijanom Danielejem Molmentijem. Najhitrejšo trojico je ločilo vsega pol sekunde.

»Tu je vedno lepo tekmovati. Naporno treniraš in potem se sploh ne obremenjuješ z rezultatom tekme, temveč se le spustiš, da vidiš, kje se v tem trenutku nahajaš,« je po tekmi dejal Kauzer.

Zelo blizu finalnega nastopa je bil tudi Janoš Peterlin, ki se mu je mesto med deseterico izmuznilo za vsega 19 stotink sekunde. Na koncu je bil enajsti. V polfinalu je veslal tudi Martin Albreht, ki pa se mu ni izšlo po načrtih. Z dvema dotikoma in dodatnimi štirimi sekundami pribitka h končnemu času je bil 34., tik za klubskim kolegom Juretom Megličem, ki vesla za Azerbajdžan.  

Med kanuistkami se je s petim mestom izkazala Nina Bizjak. Tekmovalke so imele zelo naporen dan, saj so najprej nastopile v kvalifikacijah, nato v polfinalu, sledil pa je še finalni nastop. Primorka je iz vožnje v vožnjo napredovala in najboljše pustila za finale. V kvalifikacijah je bila namreč deseta, v polfinalu osma, v finalu pa peta. Vsa tri mesta na stopničkah so zasedle domačinke. Zmagala je Jessica Fox, pred Rosalyn Lawrence in Alison Borrows.

 

Peter Kauzer

A few words from Peter Kauzer on racing the #ausopen

Objavil/a Planet Canoe dne 6. februar 2016

 

Rezultati: http://www.canoeicf.com/results-pages/icf-canoe-slalom-ranking-race-australian-open

 

Foto: Sportscene/www.sportscene.tv