Po SP v sprintu na mirnih vodah Zakrajšek še na v SP v SUP-u.

0
582

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek ne pozna premora. Po koncu svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v čeških Račicah je odpotoval še na Dansko, kjer je v Koebenhavnu potekalo svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP). Nastopil je tako v sprinterski tekmi kot tudi na tekmi na razdalji.

Po dveh urah, devetih minutah in 33 sekundah veslanja je Jošt Zakrajšek ciljno linijo najdaljše preizkušnje prečkal kot 34. in bil najvišje uvrščeni slovenski reprezentant v moški konkurenci. Marko Milenkovič se je uvrstil na 41. mesto, zmagal pa je Madžar Bruno Hasulyo, pred Američanom Connorjem Baxterjem in Francozom Titouanom Puyom.

»Bila je zelo zahtevna tekma, z veliko valovi, sam pa v takšnih pogojih nimam izkušenj. Zato sem se ves čas boril z vodo. Drugi, bolj izkušeni tekmovalci, so izkoriščali valove in se igrali z njimi, poskušali so biti čim hitrejši s čim manj vložene energije, jaz pa sem vlagal veliko energije, učinka pa je bilo manj. Sem pa dal vse od sebe. Prvi krog niti ni bil tako slab, a kaj ko so sledili še trije,« je po nastopu sporočil Zakrajšek.

V ženski konkurenci je Manca Notar zasedla deseto mesto, Neža Jarc, nekdanja kajakašica na divjih vodah, pa je bila 35.

Manca Notar je izvrstno nastopila na sprinterski tekmi, kjer je ugnala vse tekmice in se veselila naslova svetovne prvakinje. V sprintu je tekmoval tudi Jošt Zakrajšek, kjer je v tretji kvalifikacijski skupini zasedel sedmo mesto. V finalu je zmagal Danec Casper Steinfath, pred Novozelandcem Trevorjem Tunningtonom in Brazilcem Arthurjem Santacreujem.