Ponomarenkova je pričakovala več

0
423

Račice, 09. julija (STA) – Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko je slovenske nastope na evropskem prvenstvu v čeških Račicah sklenila s šestim mestom na najkrajši, 200-metrski progi in s tem izenačila lansko uvrstitev z EP v Poznanu. Zmagala je Španka Teresa Portela Rivas pred Madžarko Timeo Paksy in Francozinjo Anne Laure Viard. Ponomarenkovi je do odličja zmanjkalo 18 stotink sekunde.
 
“V bistvu sem zelo razočarana, saj sem v kvalifikacijah imela drugi čas. Tokrat pa sem vse izgubila že na startu, saj sem zamudila, na tako kratki progi pa ne moreš veliko popraviti. Res sem več pričakovala, saj sem včeraj na tej progi veslala kot še nikoli,” je po nastopu dejala Ponomarenkova.
 
Štiriindvajsetletna Koprčanka je dopoldan nastopila že v finalu na 500 m, kjer je osvojila osmo mesto in za mesto zaostala za dosežkom iz Poznana. Zmagala je Madžarka Dalma Benedek pred Poljakinjo Beato Mikolajczyk in Nemko Nicole Reinhardt. Za bronom je Ponomarenkova zaostala točno dve sekundi.
 
“Veliko bolj kot z 200-metrsko sem zadovoljna z nastopom na 500 metrov. Letos je bila namreč precej hujša konkurenca, nastopila je tudi Italijanka Josefa Idem, ki je pred dvema letoma v Atenah osvojila naslov olimpijske podprvakinje. Zadovoljna sem tudi s časom, saj sem za najboljšimi zaostala dve sekundi, kar pa na tej dolžini ni veliko,” pa je svoj prvi nedeljski nastop ocenila tekmovalka KKK Žusterna.
 
Ponomarenkovo v tej sezoni čaka še vrhunec – svetovno prvenstvo v madžarskem Szegedu (17.-20. avgust). Podobno kot njen reprezentančni kolega Jernej Župančič Regent, ki je v soboto na 1000 m osvojil šesto mesto, se bo na SP pripravljala pri naših vzhodnih sosedih v Szolnoku z domačo ekipo. “Svetovno prvenstvo je moj prvi cilj sezone. Na to sem podredila vse priprave in ciljam na finalna nastopa tako na 200 kot na 500 m. Zdaj bom en teden doma, potem pa se spet odpravljam na Madžarsko na priprave,” je zaključila najboljša slovenska mirnovodašica.


Več informacij:
http://www.kanoe.cz/rychlost/regattas/06_euro/index.php