Ponomarenkova že v dobri formi

0
558

Zagreb, 21. aprila (STA) – Slovenski kajakaši na mirnih vodah so v športnem centru Jarun v Zagrebu opravili prvo kontrolno tekmo. V konkurenci hrvaških klubov je najboljšo pripravljenost pokazala svetovna podprvakinja na 200 metrov Špela Ponomarenko. Kljub temu, da je bila brez prave konkurence, je tako na 1000 m kot na 500 m veslala odlično in si že priborila normo za nastop na evropskem prvenstvu v španski Pontevedri (27. junij – 1. julij) in na svetovnem prvenstvu v nemškem Duisburgu (8. – 12. avgust).


Normo za obe tekmovanji je potrdil tudi Jernej Korenjak, sicer tekmovalec v spustu. Korenjak kljub temu ne bo nastopil na prvih dveh tekmah svetovnega pokala, ker ga v času teh tekmovanj čakajo izbirne tekme v spustu in nastop na evropskem prvenstvu v spustu v Bihaču.


Uspešna sta bila tudi mladinca Rok Kuk in Matia Babič, ki sta si prav tako priveslala normi za nastope na EP in SP. Kuk, ki je iz spusta presedlal na mirno vodo in je to njegova prva sezona na mirnih vodah, je zanesljivo opravil z drugimi mladinci in dosegel normo na obeh razdaljah, Babič pa si je normo zagotovil na 500 m.


Mladinci bodo prihodnji konec tedna vikend nastopili na mednarodni tekmi v Mantovi, člane pa čez 14 dni čaka prva tekma svetovnega pokala v Zagrebu.


Na Jarunu pa ni bilo najboljšega slovenskega mirnovodaša Jerneja Župančiča Regenta, ki še ni okreval po bolezni.