Potrjen organizator SP v slalomu 2007

0
553

Lousana, 27. septembra – Izvršni odbor Mednarodne kajakaške zveze ICF je na svoji seji v Lousani potrdil svojo odločitev z marčevske seje, da izvedba Svetovnega prenstva v slalomu ostaja v rokah brazilske kajakaške zveze.


Predzadnji vikend v septembru bi sicer morala biti na novem umetnem slalomskem kanalu v nacionalnem parku Foz d” Iguazu v Braziliji generalka za svetovno prvenstvo 2007. Zaradi nemoči organizatorjev, da zagotovijo primeren vodostaj, je le ta odpadla. Obstajala je bojazen, da se kaj takega lahko zgodi tudi v času pred svetovnim prvenstvom, ki bo istočasno tudi eno od dveh kvalifikacijskih tekmovanj za pridobitev kvot za nastop na OI v Pekingu. Ker se bo na tem prvenstvu razdelila večina vozovnic za nastop na olimpiadi, je med drugimi tudi Kajakaška zveza Slovenije predlagala, da se svetovno prvenstvo in s tem kvalifikacije prestavijo v Evropo, točneje v Seu d” Urgel v Španiji, ki je bil pripravljen prevzeti organizacijo.


Na osnovi zagotovila Kajakaške zveze Brazilije in brazilskega ministrstva za šport, da bodo zagotovili dva tedna treninga ter testno tekmovanje v začetku marca in dva tedna treninga pred svetovnim prvenstvom v septembru, je Izvršni odbor ICF potrdil svojo odločitev, da svetovno prvenstvo 2007 ostaja v Braziliji. Slovenski kajakaši in kanuisti se bodo tako za prve kvote za nastop na OI Peking borili od 19. do 23. septembra 2007 na umetnem kanalu Foz d”Iguazu na tromeji Brazilije, Argentne in Paragvaja.


Andrej Jelenc