Pri kanuistih še nič dokončnega

0
504

Slovenski slalomisti so v Solkanu nastopili na tretji izbirni tekmi za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu in na tekmah svetovnega pokala. Najbolj zapletena situacija je pri kanuistih, kjer še vedno ni povsem znano, kdo bo zastopal slovenske barve, drugod pa je slika pred zadnjo izbirno tekmo precej jasnejša.


Slalomisti bi se morali na tretji izbirni tekmi za sestavo reprezentance pomeriti že dopoldan, vendar so prireditelji zaradi slabe vremenske napovedi tekmo prestavili na popoldne. Večjih presenečenj na tekmi sicer ni bilo, še najbolj je negativno presenetilo peto mesto Luke Božiča in Saše Taljata v kategoriji dvojcev. Najhitrejša je bila dvojica Luka Slapšak – Urban Jarc, ki je bila od bratov Anžeta in Jureta Janežiča hitrejša za skoraj štiri sekunde, tretje mesto pa sta zasedla Dejan Kralj in Simon Hočevar.


V kategoriji kajakašic je bilo že pred samimi izbirnimi tekmami moč slutiti, da bodo tudi letos bronasta dekleta z ekipne tekme lanskega svetovnega prvenstva v Tacnu najresnejše kandidatke za reprezentanco. Po treh izbirnih tekmah so Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj že lahko brezskrbne, saj imajo pred tekmicami precejšnjo prednost. Na tekmi v Solkanu je bila sicer najhitrejša Urša Kragelj, pred Nino Mozetič in Evo Terčelj.


Povsem drugačna situacija pa je v kategoriji kanuistov. Za tri reprezentančna mesta, ki peljejo na evropsko prvenstvo, oziroma za pet mest, ki vodijo na tekme svetovnega pokala, se bori šest kanuistov. Po izbirnih tekmah pretekli vikend Benjamin Savšek ni imel najboljšega izhodišča, a si je le-tega z današnjo zmago popravil. Drugo mesto je tokrat pripadlo Primorcu Nejcu Kravanji, tretje pa Juretu Lenarčiču. Četrti je bil Blaž Cof, peti Anže Berčič, Simon Hočevar pa je bil tokrat sedmi.


Brez večjih presenečenj je minila tudi tekma kajakašev. Zmagal je Peter Kauzer, ki je bil skoraj za sekundo hitrejši od Jureta Megliča, tretje mesto pa si je z več kot dvema sekundama zaostanka priveslal Dejan Kralj. Četrti je bil Gregor Brovinsky, peti Simon Brus, šesti pa Janoš Peterlin. Meglič in Kauzer sta že uvrščena v reprezentanco, za tretje in četrto mesto v reprezentanci pa zaenkrat najbolje kaže Dejanu Kralju in Simonu Brusu.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=41