Pričakovan razplet prve izbirne tekme

0
325

Trnovo ob Soči, 27. maja (STA) – Slovenski slalomisti na divjih vodah so danes v Trnovem ob Soči začeli izbirne tekme za reprezentanco, ki bo slovenske barve zastopala na evropskem prvenstvu in tekmah svetovnega pokala. Zaradi vseskozi naraščajoče vode na reki Soči so bile razmere za tekmovanje dokaj nepredvidljive, med kajakaši pa se je vseeno najbolje znašel v zadnjih letih najboljši slovenski slalomist Peter Kauzer, ki je slavil pred Dejanom Kraljem in Hrvatom Dinkom Muličem.


Po prvi vožnji mednarodne tekme je sicer vodil Jure Meglič, ki pa je v drugo izgubil tri mesta in končal kot četrti, mesto pred veteranom Urošem Kodeljo.


Med kanuisti je zmaga prav tako ostala doma, saj se je je veselil Dejan Stevanovič. Tridesetletni Solkanec je zanesljivo slavil pred Američanom Bennom Frakerjem in Joštom Zakrajškom. Na četrto mesto se je uvrstil Benjamin Savšek, na peto pa Avstralec Robin Bell, svetovni prvak iz leta 2005.


Konkurenco dvojcev sta zanesljivo obvladala prva favorita Simon Hočevar in Aljaž Kulovec, ki sta za seboj pustila tri slovenske posadke v C-2. Druga sta bila Sašo Taljat in Luka Božič, tretja Nejc Višnar in Urban Jarc, četrta pa Blaž Oven in Luka Slapšak. Šele peto mesto je osvojila prva tuja dvojica, Italijana Niccolo Ferrari in Pietro Camporesi.


Popoln slovenski izkupiček je v ženskem kajaku dopolnila Nina Mozetič. Še najbližje 23-letni Novogoričanki je bila Avstralka Kate Lawrence, tretje mesto je osvojila Slovakinja Dana Benušova, četrto Eva Terčelj, peto pa Italijanka Angela Luisa Prendin.


Slalomiste prihodnjo soboto in nedeljo v Tacnu čakata še dve izbirni tekmi s še močnejšo mednarodno udeležbo, za izbor v reprezentanco pa štejeta boljši dve izmed treh tekem. EP bo letos v slovaškem Liptovskem Mikulašu (14. do 17. junij), tekme svetovnega pokala pa bodo v Pragi (29. junij do 1. julij), Tacnu (6. do 8. julij) in Augsburgu (13. do 15. julij). Svetovno prvenstvo bo med 19. in 23. septembrom v brazilskem Foz do Iguassuju.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45

Nekaj fotografij:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=152&u=celo