Protestni spust po Kolpi za odstranitev bodeče žice ob reki.

0
592

V nedeljo, 20. 12., se je nekaj najpogumnejših kajakašev udeležilo protesta na reki Kolpi proti bodeči žici, ki je napeljana res pretirano blizu vode in ki naj bi nas varovala pred begunci. Med pestro množico politično naravnanih udeležencev pohoda smo kajakaši pokazali, da problem bodeče žice za nas ni političen, ampak eksistenčen.

Izhod iz vode ni bil mogoč, saj je žica pod Faro neprekinjeno napeljana tik ob vodi. Na srečo so na pomoč kajakašem priskočili udeleženci pohoda, ki so izsekali žico in s tem kajakašem omogočili izhod iz reke Kolpe. Če bo žica obstala, bo to vsekakor konec turizma na reki Kolpi. Nas pa še bolj skrbi prihod prve visoke vode, ki bo žico ponesla s seboj in jo odložila v strugi reke nekje nižje. Tak klobčič zna biti življenjsko nevaren. Vsekakor bomo o tem še poročali, na nevarne odseke pa opozarjali. Mislimo pa, da bi bilo najbolje žico vsaj na mestih, ki so težko dostopni tudi za nas, kaj šele za begunce, čim prej odstraniti.

Protestni pohod in spust po reki so organizirali vsi klubi iz doline Kolpe, kot glavna pa sta se izpostavila neutrudni Dr. Stanko Nikolič in Tine Lindič.