Prvenstvo v Hohenlimburgu se bo s prvimi tekmami začelo v četrtek.

0
533

Tri tedne po koncu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane bo Nemčija ta teden gostila še evropsko prvenstvo za omenjeni starostni kategoriji. V Hohenlimburgu bo nastopilo sedemnajst slovenskih reprezentantov.

Na prvenstvu bodo veslali kajakaši Vid Kuder Marušič, Žan Jakše in Martin Srabotnik, ki so se iz Bratislave vrnili s srebrno ekipno kolajno med mlajšimi člani. V konkurenci kanuistov do 23 let bodo nastopili Klemen Vidmar, Jakob Jeklin in Žiga Taljat, med kanuistkami pa Nina Bizjak in Alja Kozorog. Slednja je na seznamu prijavljenih tudi v konkurenci kajakašic.

Devet predstavnikov pa bomo tudi v mladinski konkurenci, in sicer Leo Novak, Evo Alino Hočevar, Evo Jeklin, Tineta Kanclerja, Lana Tominca, Davida Rozmana, Nejca Polenčiča, Urha Turnška in Juša Javornika.  

Prve tekme bodo na sporedu v četrtek, ko se bodo v kvalifikacijah pomerili dvojci, kajakašice in kajakaši, tako med mladinci kot mlajšimi člani. V petek bodo sledile kvalifikacije kanuistk in kanuistov, podelili pa bodo tudi prve komplete kolajn, saj bodo popoldne potekale ekipne tekme v vseh kategorijah. V soboto bodo v polfinalu in finalu veslale kajakašice in kajakaši, medtem ko bodo zaradi manjšega števila prijavljenih dvojcev ti iz kvalifikacij neposredno napredovali v finale. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s polfinalnimi in finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov.

 

Spletna stran: http://www.em2017.holibu.de

Rezultati: https://siwidata.com/canoe123/eca?SessionKey=siwidata.1190

Spletni prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope

 

SLOVENSKA EKIPA

Mladinci: Tine Kancler, Lan Tominc, David Rozman; Urh Turnšek, Nejc Polenčič, Juš Javornik; Eva Jeklin, Lea Novak, Eva Alina Hočevar

Mlajši člani: Vid Kuder Marušič, Žan Jakše, Martin Srabotnik; Klemen Vidmar, Žiga Taljat, Jakob Jeklin, Nina Bizjak, Alja Kozorog

 

PROGRAM

Sreda, 16. 8. 2017 – Otvoritev

Četrtek, 17. 8. 2017 – Kvalifikacije C2m, K1ž, K1m (mladinci in U23)

Petek, 18. 8. 2017 – Kvalifikacije C1ž, C1m (mladinci in U23); Ekipne tekme

Sobota, 19. 8. 2017 – Polfinale, finale C2m, K1ž, K1m (mladinci in U23)

Nedelja, 20. 8. 2017 – Polfinale, finale C1ž, C1m (mladinci in U23)