Prvi dan preizkušenj na Kolpi zmaga Oštrbenka ter drugi mesti Debeljaka in Dimiča.

0
445

Tekmovalni konec tedna na Kolpi, ko bodo organizirane kar štiri tekme, dve slalomski in dve spustaški, se je začel s preizkušnjo klasičnega spusta. V konkurenci predstavnikov Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Srbije so se v uvodni preizkušnji zmagovalnih stopničk veselili Vid Oštrbenk, Vid Debeljak in Aljaž Dimič.

V mladinski konkurenci kajakašev sta za dvojno slovensko zmago poskrbela tekmovalec kajakaškega kluba iz Čateža Vid Oštrbenk in predstavnik tacenskega kluba Aljaž Dimič, ki se je uvrstil na drugo mesto. Tretje mesto je pripadlo srbskemu tekmovalcu Marku Joviću.

Drugo mesto pa si je v konkurenci članov priveslal evropski prvak v sprintu na divjih vodah Vid Debeljak. Za zmagovalcem Darkom Savićem iz Bosne in Hercegovine je zaostal za nekaj manj kot tri sekunde. Tretji je bil še en predstavnik Bosne in Hercegovine Anes Sudić. Na četrtem mestu je preizkušnjo končal Urban Novak, mesto za njim pa Tim Novak. Med deseterico sta se uvrstila še Matic Firm kot šesti in Vid Svetina, ki je bil deseti.

Predstavnika smo imeli tudi med kanuisti. V članski konkurenci je bil Matej Hočevar četrti, pred njim so se zvrstili Hrvati Emil Milihram, Tomislav Lepan in Luka Obadić.

V soboto bo na Kolpi najprej potekalo slalomsko tekmovanje, popoldne pa še preizkušnja v sprintu na divjih vodah. To bo tudi prva izbirna tekma za uvrstitev v slovensko reprezentanco in hkrati državno prvenstvo. Tekma bo štela še kot evropski pokal v sprintu na divjih vodah. V nedeljo bo na sporedu še druga tekma v slalomu na divjih vodah.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/RESULTS_KUPA_WWCCLASSIC_13042018_JH2S.pdf

 

 

Foto: Kajak kanu klub Tacen