Savšek drugi v Meranu

0
535

Merano, 09. junija (STA) – Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na mednarodni tekmi v slalomu na divjih vodah v italijanskem Meranu osvojil drugo mesto. V konkurenci 15 tekmovalcev ga je za 7,35 sekunde prehitel le Nemec Christian Bahmann. Tretje mesto je s 7,76 sekunde zaostanka osvojil Francoz Edern Le Ruyet. Savšek je po prvi vožnji celo vodil, v drugo pa si je z dotiki prislužil kar osem kazenskih sekund, tako da se mu je najvišja stopnička izmuznila.


V mladinski konkurenci, kjer je nastopilo 16 slalomistov, je Jernej Zupan pristal na četrtem, Anže Berčič pa na šestem mestu. Zmage se je veselil Nemec Sideris Tasiadis.


V nedeljo se bodo na istem prizorišču pomerili tudi kajakaši, slovenske barve bo v članski vrsti zastopal Simon Artelj, med mladinci pa Martin Albreht.


Konkurenca v Meranu sicer ni na najvišji ravni, saj so najboljši evropski slalomisti v večini že na prizorišču prvenstva stare celine v slovaškem Liptovskem Mikulašu. Na EP, ki se bo začelo v četrtek, se je danes odpravila tudi slovenska delegacija: kajakaši Jure Meglič, Dejan Kralj in Peter Kauzer, kanuisti Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Marko Mihelič, dvojci Blaž Oven/Luka Slapšak, Simon Hočevar/Aljaž Kulovec in Nejc Višnar/Urban Jarc ter kajakašica Nina Mozetič.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45