Simon Oven drugi, Blaž Cof tretji na svetovnem pokalu v Banjaluki.

0
582

Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah pretekli konec tedna divjevodaši nimajo premora. Ta konec tedna namreč v Banjaluki potekata prvi tekmi svetovnega pokala. V klasičnem spustu na Vrbasu se je z drugim mestom izkazal svetovni prvak v tej disciplini Simon Oven, med kanuisti pa je bil tretji Blaž Cof.

Za slovenskimi divjevodaši je nova izjemno uspešna tekma. V konkurenci kajakašev se je na prvi tekmi svetovnega pokala v Banjaluki namreč vsem šestim reprezentantom uspelo uvrstiti v najboljšo petnajsterico. Srebrno kolajno si je priveslal novopečeni svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven, ki je za zmagovalcem Francozom Felixom Bouvetom zaostal za vsega 1,26 sekunde. Omenjena tekmovalca sta bila razred zase, saj je tretjeuvrščeni Francoz Maxence Barouh za zmagovalcem zaostal za 16 sekund.

Tik pod zmagovalnim odrom je preizkušnjo klasičnega spusta končal Nejc Žnidarčič, aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah, Anže Urankar je bil peti, Maks Frančeškin deveti, Tim Novak trinajsti, Vid Debeljak pa petnajsti.

Na zmagovalne stopničke pa se je povzpel tudi kanuist Blaž Cof. Aktualni svetovni prvak v sprintu na divjih vodah je v klasiki v cilj priveslal kot tretji. Pred njim sta bila le Čeh Ondrej Rolenc in Francoz Louis Lapointe.

V nedeljo bo na Vrbasu na sporedu še tekma svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah.