Slalomisti bodo tekmovali v Španiji

0
425

Številčna slovenska ekipa slalomistov na divjih vodah bo ta vikend v Španiji nastopila na Pokalu Pirenejev, ki bo štel tudi za točke ICF. Na prizorišču letošnjega evropskega prvenstva bo tekmovalo šestnajst slovenskih čolnov.


Nekateri slovenski tekmovalci so se odločili, da bodo ta vikend nastopili na tekmovanju za točke ICF v La Seu d”Urgellu, ki bo med 9. in 12. junijem gostil prvenstvo stare celine. V kategoriji deklet bo slovenske barve zastopala le Nina Mozetič, med dvojci pa Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta na tem prizorišču pred dvema letoma priveslala do bronaste kolajne na članskem svetovnem prvenstvu. Precej številčnejši zasedbi bosta med kajakaši in kanuisti, kjer bo na startu po sedem slovenskih predstavnikov. Med kanuisti bodo tekmovali Anže Berčič, Benjamin Savšek, Blaž Cof, Jure Lenarčič, Nejc Kravanja, Jernej Zupan in Saša Kovačič, med kajakaši pa Jure Meglič, Simon Brus, Tilen Hvala, Matic Lesjak, Gregor Brovinsky, Martin Albreht in Matej Poljanec.


Slovenci so na prizorišče pripotovali v ponedeljek in opravili kar nekaj treningov, tako da so čas izkoristili tudi za priprave na evropsko prvenstvo. »Vreme ni nič kaj lepo, klub temu pa sem vesel, da smo odšli v Seu, saj se tukaj vedno dobro počutim in rad veslam. Na startu bo kar nekaj dobrih kajakašev, kar bo naredilo lepšo in zanimivejšo tekmo. Želim si le, da bi bil na tekmi čim bolj spočit, saj še vedno čutim utrujenost, tako da so tudi nekateri treningi malce prilagojeni. Upam,da bom ob koncu tekme zadovoljen s svojimi vožnjami in da bom odpeljal tako kot znam,« je pred tekmo povedal Jure Meglič, ki bo imel v kajaku kar močno konkurenco. Med drugimi so prijavljeni namreč tudi Švicar Michael Kurt, Poljak Dariusz Popiela, bronasti z olimpijskih iger v Pekingu Benjamin Boukpeti, Avstrijec Helmut Oblinger …


V soboto bodo tekmovali v kvalifikacijah, v nedeljo pa bodo na vrsti še polfinala in finala.