Slalomisti opravili s kvalifikacijami tekme za točke ICF v Solkanu.

0
579

Ta vikend soške brzice gostijo precejšnje število vrhunskih slalomistov na divjih vodah, ki v Solkanu nastopajo na tekmi za točke ICF. Poleg najboljših Slovencev veslajo tudi številni dobitniki kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev. V kvalifikacijah so slovenski tekmovalci veslali dobro, saj sta bila Benjamin Savšek in Peter Kauzer najhitrejša, Urša Kragelj med kajakašicami in Alja Kozorog med kanuistkami sta kvalifikacije končali na drugem mestu, Luka Božič in Sašo Taljat pa sta bila tretja v dvojcu.

Slalomisti na divjih vodah so prvi dan tekme v Solkanu nastopali v kvalifikacijah vseh kategorij. Med kanuisti se je najbolj izkazal dobitnik bronaste kolajne z lanskega svetovnega prvenstva Benjamin Savšek, ki je kot edini obe vožnji kanuistov preveslal v manj kot 100 sekundah. Z dobro sekundo zaostanka se je na drugo mesto uvrstil Anže Berčič, tretji pa je bil Jure Lenarčič.

Tudi med kajakaši se je na vrh kvalifikacijske razvrstitve povzpel slovenski tekmovalec. Tako kot v Tacnu pretekli konec tedna, je bil znova najhitrejši Peter Kauzer, z natanko sekundo zaostanka je bil drugi nemški tekmovalec Tim Maxeiner, tretje mesto pa je v prvem delu tekmovanja zasedel Čeh Vit Prindiš. V močni mednarodni konkurenci je bil Martin Albreht šesti, Simon Brus pa deveti.

Dobro je veslala tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je zasedla drugo mesto, zaostala pa le za Nemko Ricardo Funk. Tudi tretje mesto je pripadlo nemški tekmovalki Jasmin Schornberg. Eva Terčelj je zasedla četrto mesto, za njo pa so se zvrstile še štiri nemške kajakašice.

Prav tako drugo mesto v kvalifikacijski razvrstitvi je zasedla kanuistka Alja Kozorog, ki je za najhitrejšo Nemko Birgit Ohmayer zaostala za manj kot pol sekunde. Tretjeuvrščena Čehinja Eva Rihova je zaostala že za skoraj sedem sekund, četrto mesto pa je zasedla Nina Bizjak.

Daleč največje so bile razlike v konkurenci kanuističnih dvojcev, kjer sta prvo mesto zasedla Nemca Franz Anton in Jan Benzien. Njuna rojaka David Schroeder in Nico Bettge sta zaostala za dobre štiri sekunde, najboljši slovenski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat, ki je bil tokrat tretji, pa za nekaj več kot sedem sekund. Božič in Taljat sta tudi tokrat nastopila le v eni vožnji, saj še vedno ne moreta tekmovati v novem dvojcu, s katerim bosta veslala v letošnji sezoni, tako da sta nastopila v istem čolnu kot mlada Jakob Jeklin in Niko Testen.

Nedeljska tekma se bo začela ob 10.30 s polfinali vseh kategorij, finalne vožnje pa bodo sledile ob 14.00.

Podrobnejše rezultate lahko najdete na strani Timinga Mojstrane: http://www.timing-mojstrana.com/