Slovenci brez finala

0
320

Zadnji dan tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Nemčiji slovenski ekipi ni šlo vse po načrtih. Tako kajakašice kot kanuistični dvojci so ostali brez finalnega nastopa. Najboljši rezultat sta s 14. mestom dosegla Luka Slapšak in Urban Jarc. Dejan Kralj  in Simon Hočevar sta bila 17., Eva Terčelj je bila 20., Nina Mozetič pa 29.


Na izjemno težki postavitvi proge v Markkleebergu so imele kajakašice in tudi dvojci, podobno kot že včeraj kanuisti, kanuistke in kajakaši, izjemno veliko težav. V konkurenci deklet je izmed trideseterice polfinalistk le ena tekmovalka s progo opravila brez kazenskih sekund, a bila vseeno prepočasna za uvrstitev v finale. Težave sta imeli tudi obe slovenski polfinalistki. Eva Terčelj je na progi nabrala kar 12 kazenskih sekund in bila na koncu 20., sicer pa za vodilno po polfinalu Čehinjo Ireno Pavelkovo zaostala za deset sekund in pol. »Želja je bila, da bi odpeljala čisto in tekočo vožnjo, kar mi ni uspelo. Imela sem občutno preveč dotikov, čeprav sem na trenutke veslala precej dobro in tekoče. Mogoče se nekoliko že pozna utrujenost in sploh težka proga. Letos imam zelo dobro sezono, ki se še ni končala, in upam, da se bo tako tudi nadaljevala. Letos sem zelo zadovoljna, saj sem že v Tacnu naredila velik preskok,« je povedala Terčeljeva, ki jo že prihajajoči teden čaka nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Banja Luki.  Še več težav je imela Nina Mozetič, za katero je to sploh prvi nastop v letošnjem svetovnem pokalu, saj je prvi tekmi v Tacnu in L”Argentieru izpustila zaradi poškodbe. V polfinalu je nabrala 108 kazenskih sekund, kar jo je potisnilo na 29. mesto. Urša Kragelj je obtičala že v kvalifikacijah.


V finalu je s progo najbolje opravila zmagovalka tekme za svetovni pokal prejšnji vikend v Franciji Jana Dukatova, ki ji je uspela vožnja brez kazenskih sekund. S štirimi sekundami zaostanka za zmagovalko je drugo mesto osvojila Španka Maialen Chourraut, ki je bila druga tudi v L”Argentieru, tretja pa je bila svetovna prvakinja Avstrijka Corinna Kuhnle. Velike težave v finalu je imela dvakratna olimpijska prvakinja Elena Kaliska s Slovaške, ki je nabrala kar 164 kazenskih sekund.


Brez finala sta ostala tudi oba slovenska dvojca, ki sta nastopila na tekmi v Nemčiji. Bolje sta s progo opravila Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta jo preveslala brez kazenskih sekund, a bila prepočasna za napredovanje in zasedla 14. mesto. Nekaj več težav sta imela Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta z desetimi kazenskimi sekundami, tekmo končala na 17. mestu. Slovenska dvojca sta bila najprej sicer uvrščena na 15. in 18. mesto, a so sodniki slovaškemu dvojcu Tomaš Kučera – Jan Batik naknadno dosodili 50 kazenskih sekund, zato sta Slovaka nazadovala na 20. mesto. Najboljši slovenski dvojec Luka Božič – Sašo Taljat na umetni progi v Markkleebergu ni nastopil, saj se Primorca pripravljata na evropsko prvenstvo za mlajše člane.


Zmagala sta Slovaka Peter in Pavol Hochschorner, ki sta bila najboljša tudi v Tacnu. Drugo mesto sta zasedla Francoza Nicolas Peschier in Pierre Labarelle, tretja pa sta bila Poljaka Piotr Szczepanski in Marcin Pochwala.


Več informacij:
http://www.slalomworldcup.com/