Slovenci iz Bihača brez kolajne

0
534

Bihač, 20. maja (STA) – Slovenska reprezentanca v spustu na divjih vodah se z evropskega prvenstva v Bihaču vrača brez želene in napovedane kolajne. Zadnjo priložnost zanjo so imeli kajakaši Jernej Korenjak, Gregor Brovinsky in Nejc Žnidarčič v današnji sprinterski preizkušnji, a so jo po napakah tako v prvi kot v drugi vožnji končali na šestem mestu med 11 ekipami. Zmagala je Češka (3:10,18) pred Nemčijo (+1,55) in Italijo (+3,95). Slovenci so zaostali 13,08 sekunde.


Ekipna sprinterska preizkušnja je bila na sporedu sploh prvič, tako da so bile natančne napovedi pred današnjo tekmo prej izjema kot pravilo. Izkazalo se je, da je ta preizkušnja bistveno drugačna od klasičnih moštvenih voženj, veliko težav na reki Uni pa so imeli na žalost slovenskih kajakaških navdušencev tudi Korenjak, Brovinsky in Žnidarčič, ki so se po doseženih časih na včerajšnji posamični tekmi uvrščali na peto mesto.


“Odločili so se, da Žnidarčič kot najhitrejši starta zadnji in čim prej ujame druga dva tekmovalca, ki začneta pred njim. V prvi vožnji je Žnidarčič naredil veliko napako in se dvakrat s čolnom postavil počez, kar je pomenilo veliko izgubo časa in do cilja mu navkljub silovitemu sprintu ni uspelo dohiteti Brovinskega in Korenjaka. Vožnjo so končali kot sedmi s slabimi sedmimi sekundami zaostanka. Prve štiri ekipe so bile razvrščene v manj kot sekundi. Druga vožnja se je začela bolj obetavno, tekmovalci so veslali skupaj in hitro, dokler v spodnjem delu ni Brovinsky napravil napake in nasedel na skalo, kar ga je zaustavilo. Kljub temu pa so dosegli štiri sekunde boljši čas kot v prvo in zasedli končno šesto mesto,” je iz Bihača sporočil vodja slovenske odprave Jakob Marušič.


Članska vrsta tako ni izpolnila cilja in osvojila kolajne.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45