Slovenski spustaši nastopili na maratonu Ardeche.

0
437

Znameniti kajakaški maraton Ardeche, ki v Francijo vsako leto privabi veliko število kajakaških navdušencev, tudi letos ni minil brez slovenskih predstavnikov. Med več kot 500 sodelujočimi čolni, kar pomeni prek 700 udeležencev maratona, je v absolutni konkurenci najboljši slovenski rezultat dosegel Maks Frančeškin.

Ljubljančan je tokrat veslal v kajakaškem dvojcu, kjer je moči združil s francoskim reprezentantom Paulom Gratonom. Slovensko-francoska naveza je od starta do cilja potrebovala uro, 33 minut in 25 sekund, kar jima je prineslo osmo mesto. Prva tri mesta med kajakaškimi dvojci so osvojile francoske posadke. Zmagala sta Edwin Lucas in Stephane Boulanger, druga sta bila Cyrille Carre in Yannick Laousse, tretja pa Quentin Bonnetain in Remi Pete.

V konkurenci kajakašev je Simon Oven priveslal do desetega mesta, sicer pa je bil v absolutni konkurenci 42. Do cilja je potreboval eno uro, 40 minut in 33 sekund. Le nekaj minut dlje je veslal Anže Urankar, ki je zasedel 15. mesto, še en slovenski predstavnik Tim Novak pa je bil 26. Zmagal je Španec Federico Vega Suarez, drugo in tretje mesto pa sta romala v roke francoskih tekmovalcev Nicolasa Lambeta in Benoita Le Rouxa.

 

Več o maratonu: http://www.marathon-ardeche.com/