Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman na svetovnem pokalu v Szegedu tretji v K2 500m.

0
442

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na tekmi svetovnega pokala v Szegedu v disciplini K2 500m, kjer je bila prisotna izjemno močna mednarodna konkurenca, zasedli tretje mesto! In to na sploh prvi tekmi, na kateri sta se preizkusili v skupnem kajakaškem dvojcu.

Prvo mesto sta osvojili večkratna dobitnica kolajn z olimpijskih iger in svetovnih prvenstev Lisa Carrington in Caitlin Ryan z Nove Zelandije, drugi sta bili Rusinji Kira Stepanova in Elena Anjušina, tretji pa Ponomarenko Janičeva in Ostermanova. Slovenska naveza je  v boju za tretje mesto ugnala olimpijski prvakinji iz Londona ter drugouvrščeni z OI v Riu Nemki Franzisko Weber in Tino Dietze, ki sta bili na koncu četrti.

»Občutki so bili dobri, glede na to, da sva svoj čoln dobili šele v ponedeljek. Pred tem nisva veliko veslali v dvojcu. To so bile najine prve tri 500-metrske preizkušnje v dvojcu v življenju. Glede na to, da je šele začetek in sva bili tako dobri že na prvi tekmi, mislim da je vredno vlagati naprej, da bi bil ta čoln še boljši. Mislim, da imava od vseh dvojcev, ki so nastopili, še največ rezerv. V letošnji sezoni mi gre na prvih tekmah boljše, kot v prejšnjih sezonah. Morda tudi zato, ker prvič v življenju treniram s še dvema tekmovalkama, ki me potiskata naprej. Z njima tekmujem tudi na treningih, tako da se to pozna tudi že na začetku sezone in smo vse hitrejše,« je po novem uspehu povedala Špela Ponomarenko Janić.

Navdušenja ni skrivala niti Anja Osterman, ki je po koncu lanske sezone, ko se je pridružila Špeli Ponomarenko Janić in začela trenirati pod budnim očesom Stjepana Janića, pokazala velik napredek. »Bilo je super! To je naša prva tekma v K2-ju in sem super zadovoljna, da sva bili tretji. Še posebej pa sem zadovoljna, da je to moja prva medalja in da sem jo osvojila skupaj s partnerko in ne sama. Na Portugalskem, na prvem svetovnem pokalu, kjer sva veslali K1 je bilo super. Bila sem dvakrat peta na 500 in 200 metrov, sedaj tretja in v Beogradu pričakujem, da bo tudi super in dobro. Ciljamo na medaljo, tako jaz kot Špela,« pa je povedala Ostermanova.

V moškem finalu C na 500 metrov je veslal Alan Apollonio ter tam zasedel osmo mesto, kar mu je v končni razvrstitvi na tej razdalji prineslo 26. mesto. V finalu A je slavil Čeh Josef Dostal, drugi je bil Španec Roi Rodriguez, tretji pa Ukrajinec Oleh Kukharik.

Pred sprinterji na mirnih vodah je še tretja, zadnja, tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Prihodnji konec tedna jo bo gostil Beograd. Julija sledi člansko evropsko prvenstvo v Bolgariji, ob koncu avgusta pa še svetovno prvenstvo na Češkem.

 

FOTO: Nebojša Radović / Kajakaška zveza Srbije