Špela Ponomarenko Janić in dvojec Apollonio – Blaževič priveslali do finala A.

0
239

V portugalskem Montemor-o-Velhu se je začela tretja tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Uvodni dan tekmovanja so veslali kajakašica Špela Ponomarenko Janić in kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blaževič. Vsem je uspel preboj v finale A.

Špela Ponomarenko Janić, ki se je za pot na tretjo tekmo svetovnega pokala na Portugalskem odločila šele po tekmi v Duisburgu in tako rahlo spremenila načrt predolimpijskih priprav, je znova priveslala do finala A in boja za kolajne. Po Duisburgu in Račicah bo tokrat vrh lovila še v Montemor-o-Velhu. V kvalifikacijski skupini na 200 metrov je bila od naše kajakašice hitrejša le Poljakinja Marta Walczykiewicz. Popoldne je Ponomarenko Janićevo čakal še nastop v polfinalu, kjer v cilj priveslala najhitreje izmed vseh kajakašic v polfinalni skupini in si zagotovila nastop v finalu A. Ta jo čaka jutri.

Jutri bosta prav tako v finalu A veslala tudi Alan Apollonio in Simon Blaževič. Primorca sta v konkurenci kajakaških dvojcev na 1000 metrov v kvalifikacijah zasedla tretje mesto. V cilj sta priveslala za Špancema Campom in Millanom ter Kanadčanoma Poulinom in Hughesom. To je pomenilo, da bosta popoldne veslala še v polfinalu. Tudi v tej fazi tekmovanja sta zasedla tretje mesto in še ujela mesto, ki je vodilo v finale A.

V soboto bomo tako Alana Apollonia in Simona Blaževiča spremljali na 1000-metrski razdalji, Špelo Ponomarenko Janić pa na 200-metrski. V kvalifikacijah kajakašev na 200 metrov bo startal Tilen Vidovič, med prijavljenimi kajakaši na 500 metrov pa sta tudi Alan Apollonio in Simon Blaževič. Na polkilometrski razdalji kajakašic bo tekmovala Špela Ponomarenko Janić.