Špela Ponomarenko Janić najhitrejša v B finalu

0
287

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Beogradu sta se na progo podala dva Slovenca. Špela Ponomarenko Janić je bila najhitrejša v B finalu na 200 metrov, Jošt Zakrajšek pa je v B finalu na 500 metrov zasedel sedmo mesto. Na 5000 metrov je bil deseti.


Na Adi Ciganliji sta zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah nastopila Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek. Najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah ni imela veliko dela s tekmicami na 200 metrov, saj je ciljno linijo prečkala z občutno prednostjo, v skupni razvrstitvi EP pa zasedla deseto mesto. »Mislim, da sem spadala v A finale. Včeraj zvečer sem namreč pogledala rezultate polfinalnih skupin in videla, da je bila druga skupina precej počasnejša. Danes mi ni bilo potrebno veslati na vso moč, bilo pa je kar nekaj valov. Zadovoljna sem, saj je bilo dobro. Iz tekme v tekmo je bilo boljše, tako da, če bo s poškodbo prsta vse dobro, bi moralo biti na svetovnem prvenstvu dobro,« je po tekmi povedala Špela Ponomarenko Janić.


V B finalu je nastopil tudi Jošt Zakrajšek. Na 500-metrski razdalji je bil sedmi in tako osvojil skupno 16. mesto. »Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, sem pa vesel, da sem tehnično odveslal tako, kot sem si zadal. Mislim, da je v tem trenutku to realen rezultat,« je povedal Jošt Zakrajšek, ki je bil s samo vožnjo zadovoljen. V popoldanskem delu prvenstva je nastopil še na 5000-metrski razdalji, kjer je upal na uvrstitev med najboljšo deseterico, kar mu je na koncu tudi uspelo. Bil je namreč deseti. »Odlično sem startal. Vse do razdalje 1000 metrov sem bil povsem v ospredju, potem pa je ob strani v vodstvo prešel Aleh Jurenia (končni zmagovalec, op. p.),« je povedal Zakrajšek.


Sprinterje na mirnih vodah avgusta čaka vrhunec sezone – svetovno prvenstvo v Szegedu -, kjer bodo delili kvote za nastop na olimpijskih igrah v Londonu.


Podrobnejše rezultate lahko najdete na: http://ec2011.sportline.hu/en/cikk/fooldal