Špela Ponomarenko Janić v B finalu na 200 metrov

0
547

Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Beogradu si je Špela Ponomarenko Janić zagotovila nastop v B finalu na 200 metrov. Nejc Žnidarčič je na isti razdalji obstal v polfinalu.


Špela Ponomarenko Janić je v dopoldanskih kvalifikacijah na 200 metrov v svoji skupini zasedla četrto mesto in tako zanesljivo napredovala v popoldanski polfinale. Tu je bila med hitrejšimi, na koncu pa le za las zgrešila tretje mesto v svoji polfinalni skupini, ki je še vodilo v A finale. Na koncu je bila četrta in bo tako nastopila v nedeljskem B finalu. »Danes sem bolj zadovoljna kot včeraj. Dobro sem veslala, ampak se mi zdi, da me je vmes na progi ovirala trava, saj se je čoln kar naenkrat ustavil, tako da je bilo težko, kljub temu pa sem bila zelo blizu. Nisem pričakovala, da bom po dveh tednih treninga krajših razdalj že tako hitra. Prepričana sem, da bo na svetovnem prvenstvu boljše,« je povedala Ponomarenko Janićeva.


Na isti razdalji je nastopil tudi Nejc Žnidarčič, ki je na prvenstvo pripotoval brez veliko treninga na mirnih vodah, saj je še prejšnjo nedeljo tekmoval na svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah v Augsburgu, kjer je osvojil naslov svetovnega prvaka. Po šestem mestu v svoji kvalifikacijski skupini, je bil nato v polfinalu osmi. Po tekmi ni bil preveč zadovoljen: »Nisem najbolj zadovoljen. Vem, da sem fizično dobro pripravljen, kar sem pokazal tudi na svetovnem prvenstvu v spustu, vendar imam težave s tehniko. Premalo sem veslal v mirnovodaškem čolnu,« in dodal: »Če bom šel na svetovno prvenstvo, bom do takrat veslal le na mirnih vodah, ker vidim, da imam še velik primanjkljaj v tehniki.«


V nedeljo ob 9.45 bo v B finalu na 500 metrov nastopil kajakaš Jošt Zakrajšek. Špelo Ponomarenko Janić  B finale čaka ob 12.15, Zakrajšek pa se bo na vodo na Adi Ciganliji podal še ob 16.25, ko ga čaka tekma na 5000 metrov.