Sprinterji za evropske naslove v Beogradu

0
433

Le en teden po evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah boji za naslove evropskih prvakov čakajo tudi sprinterje na mirnih vodah. V Beogradu bodo nastopili štirje slovenski tekmovalci.


Najboljši slovenski sprinterji na mirnih vodah bodo od petka do nedelje nastopali na evropskem prvenstvu v Beogradu. V srbski prestolnici bodo tekmovali Špela Ponomarenko, ki bo nastopala na 200 in 500 metrov, Jernej Župančič Regent na 1000 metrov, Jošt Zakrajšek na 500 in 5000 metrov ter svetovni prvak v sprintu na divjih vodah Nejc Žnidarčič na 200 metrov. Manjkal bo najboljši slovenski kajakaški dvojec Lovro Leban in Rok Kuk. Primorca bosta konec tedna namreč odpotovala na priprave v Zagreb, kjer ju čaka evropsko prvenstvo za mlajše člane, glavni cilj sezone pa je zanju tako ali tako člansko svetovno prvenstvo v Szegedu, kjer bodo delili kvote za nastop na olimpijskih igrah.


Močan adut za visoke rezultate v slovenski reprezentanci je kajakašica Špela Ponomarenko, za katero bo to letošnje prvo večje tekmovanje. Načrtovane nastope na tekmah svetovnega pokala je zaradi poškodbe prsta namreč morala odpovedati. »Prst je boljše, vendar še vedno nekoliko pazim na to roko, še posebej pri startih. To, da letos še nisem tekmovala je drugače kot prejšnja leta, poškodba pa mi je vzela tudi mesec normalnega treninga,« je pred prvenstvom povedala Špela Ponomarenko, o pričakovanjih pred prvenstvom pa dodala: »Komaj čakam, da bom končno tekmovala. Upam, da bom dosegla dober rezultat in na tekmi pokazala to, kar v tem trenutku zmorem.«


V petek so na programu kvalifikacije in polfinale na 1000 metrov ter kvalifikacije in polfinale na 500 metrov. V soboto sledijo kvalifikacije in polfinala na 200 metrov ter finale na 1000 metrov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 200 metrov in 500 metrov ter tekmo na 5000 metrov.


Več informacij:
http://www.ec-belgrade2011.com/sr/