Srebrna in bronasta medalja v sprintu

0
568

Dan se je začel in tudi končal dobro. Blaž Cof je z odlično prvo vožnjo v kateri je bil drugi, vnesel optimizem v slovenski tabor. Odličen nastop je resnično poživil celotno ekipo. A pri kajakaših je bila gneča vseeno večja.


Žal lahko rečemo, odlična prva vožnja ni uspela drugima dvema našima adutoma Nejcu Žnidarčiču in Timu Kolarju. Oba sta storila več drobnih napak in zasedla Nejc 5. mesto Tim pa 9. Mesto. A drugi tek je bil ravno obraten. Blažu Cofu se je nastop ponesrečil. Z ponovitvijo prve vožnje bi gladko zmagal a ga je napaka v vrhnjem lažjem delu proge, kjer je popolnoma izgubil ritem in za trenutek tudi smer veslanja, le z največjo spretnostjo se je izognil polomu, potisnila na tretje mesto. Zmagal je Nemec Weber Nomen pred Hrvatom Gojič Igorjem.
 
Na srečo se je Nejcu Žnidarčiču vožnja posrečila in z najboljšim rezultatom dneva se je povzpel na drugo mesto. Premoč je moral danes priznali le prijatelju in nekoč reprezentančnemu kolegu Jaki Jazbecu, ki sedaj tekmuje za Italijo. Tretje mesto je zasedel Čeh Hala Richard.Kolar Tim je v drugo kljub dobri vožnji izgubil eno mesto in je na koncu zasedel odlično 10. Mesto Maks Frančeškin pa 28. Mesto.


Jutri so še moštvene vožnje, kjer računamo na dobro uvrstitev slovenske ekipe. Danes smo videli kaj se da, če le ne izgubiš volje – mi je nismo.


Izjava Nejc: »Najbolj me boli to, da me je premagal Jaka Jazbec. Sicer pa žal se mi prva vožnja ni posrečila, saj sem v spodnjem delu proge na slavnem Buk Grmčiču odpeljal slabo. V drugo sem stvari postavil ne svoje mesto. Jazbecu pa dam revanšo drugi teden v Račicah na svetovnem pokalu mirnih vod.«


Izjava Cof Blaž:«Zadovoljen sem tudi zato, ker sem kolego Jošta Zakrajška dostojno nasledil. To je moja prva medalja in lahko rečem, da ni zadnja.«


Jakob Marušič


Več informacij:
http://ec-kayak2011.rs/


Rezultati:
http://www.timing-mojstrana.com/


Fotogalerija:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=245&u=celo