Svetovno prvenstvo kajak sprint Augsburg

0
524

Augsburg, 10. Junija – Danes se je s svečano otvoritvijo pričelo prvo svetovno prvenstvo v spust šprintu. Do sedaj je bila ta disciplina skupaj s klasičnim sputom. Leptos pa so se odločili, da prvič prvenstvo v sprintu organizirajo ločeno  in dajo vzpodbudo tej zanimivi in hitri disciplini kajakaškega športa. Naslednji gostitelji prvenstva 2013 smo prav mi.


Dan je minil v treningu in pripravah za vso ekipo, ki je z zanimanjem spremljal tudi informacije o kolegih slalomistih, ki tekmujejo v Španiji. Tudi v spustu se dogajajo podobne spremembe in še en tek bo potrebno po novem  odpeljati na poti do najvišjih mest. A za razliko od kolegov slalomistov se spustaši ne razburjajo preveč. Pravila so za vse enaka in zmaga vedno najboljši.


Današnji dan pa je minil brez treninga za Cof Blaža. Včerajšnji trening je končal žalostno. Pri nesebični pomoči francoski tekmovalki,ki se je prevrnila in “plavala”, ko je reševal njen čoln se je s svojim čolnom na cilju zapletel v rešetke in sila vode mu je čoln dobesedno prepolovila. A je že tako da se dobrota povrne s dobroto in nesebično so mu priskočili na pomoč Hrvati, ki so mu danes pomagali popravljat čoln. Blaž Cof z optimizmom sedaj finišira popravilo in čaka jutrišnjega dne, ko bo tudi edini Slovenec na startu, kajakaše čaka prvi nastop šele v nedeljo.
.
Proga v Augsburgu je vsem dobro znana, saj so če ne v spustu tu velikokrat trenirali slalom, kar Blažu daje prednost in upanje na dober rezultat na jutrišnji tekmi. Na evropskem prvenstvu je dokazal, da je iz pravega testa in to si želi s podobnim rezultatom dokati tudi jutri.


Jutri bo celotna ekipa bodrila Blaža in ker si je pridobil simpatije marsikoga z svojo nesebičnostjo, bo verjetno imel ob progi veliko navijačev. Kajakaši so dobro motivirani in komaj čakajo nedeljskih nastopov.


Več informacij:
http://canoeworlds2011.com/