Szeged druga letošnja postojanka za sprinterje na mirnih vodah.

0
568

Po izjemno uspešnem začetku letošnje sezone tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah, ko je Špela Ponomarenko Janić na tekmi v Montemor-o-Velhu osvojila dve srebrni kolajni, Jošt Zakrajšek pa bronasto, ob tem pa so slovenski predstavniki nanizali še nekaj odličnih rezultatov, se je karavana preselila na Madžarsko. V Szegedu, ki je prava prestolnica tekmovanj v sprintu na mirnih vodah in na največje dogodke vselej privabi na tisoče navijačev, bo namreč ta konec tedna potekala druga tekma za svetovni pokal.

Slovenska ekipa bo v primerjavi s tisto, ki nas je zastopala na Portugalskem, nekoliko spremenjena. Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman se bosta v zelo močno mednarodni konkurenci preizkusili v kajakaškem dvojcu, v katerem sta pozimi v Avstraliji opravili nekaj skupnih treningov, doma pa čoln dobili šele nedavno. V kajakaškem dvojcu bosta nastopila tudi Maks Frančeškin in Vid Debeljak, ki sta pred dvema tednoma uspešno tekmovala na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah, Debeljak je postal posamični in ekipni evropski prvak, startal pa bo tudi Alan Apollonio, ki ga v Montemor-o-Velhu ni bilo.

Na Madžarskem bosta seveda nastopala tudi Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič, ki sta prejšnji konec tedna veslala na prvi tekmi svetovnega pokala, ne bo pa Simona Blaževiča, ki je odpotoval domov, namesto njega pa se je ekipi pridružil že prej omenjeni Alan Apollonio.

 

Uradna stran tekmovanja: http://szeged2017.com/