Tacen gosti finalno tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah.

0
580

Najboljši svetovni slalomisti na divjih vodah znova prihajajo v Ljubljano, natančneje v Tacen, kjer jih med 9. in 11. septembrom čaka finalna tekma za svetovni pokal v letošnji sezoni. Na Savi se bodo za najvišja mesta potegovali najboljši slovenski tekmovalci, na čelu z olimpijskim podprvakom Petrom Kauzerjem, ter številni tuji dobitniki kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev.

Kvalifikacije svetovnega pokala se bodo začele v petek ob 9. uri, v soboto sledijo polfinala in finala kanuistov, kanuistk in kajakašev (polfinale ob 9.00, finale ob 12.30), v nedeljo pa še polfinala in finala kajakašic in dvojcev (polfinale ob 9.30, finale ob 12.00).

Letos bo dogajanje na Savi nekoliko podaljšano, saj bo po koncu slalomske tekme potekala še preizkušnja v slalomskem krosu, letošnja novost v okviru tekem svetovnega pokala. Gre za atraktivno tekmo v slogu smučarskega krosa, kjer se po progi hkrati poženejo štirje tekmovalci.

Vstopnice je v predprodaji mogoče kupiti v poslovalnicah Kompasa in M Holidays, na spletni strani http://www.kompas.si/potovanja-izleti/Tacen-2231/, na dan tekmovanj pa tudi na prizorišču. LPP imetnikom vstopnic na dan veljavne vstopnice ponuja brezplačen avtobusni prevoz na linijah LPP. Cena dnevne vstopnice je 3 evre.

Še pred tekmo svetovnega pokala v Tacnu pa bo že v sredo, 7. septembra, v centru Ljubljane, na Bregu, potekal tradicionalni paralelni slalom na Ljubljanici. Ta se bo s kvalifikacijami začel ob 18.30, finalni del z boji na izpadanje pa ob 19.30. Program na Ljubljanici bo sicer pester vse od 15.30 dalje, ko tekma čaka najmlajše kajakaše in kajakašice, ob 17. uri pa bo potekala tudi preizkušnja v veslanju stoje (SUP). Ob 18. uri bo Peter Kauzer pred Hišo športa na voljo navijačem, kjer bo delil podpise.

 

Aktualne informacije s tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu – SLOKA 2016 – lahko spremljate na Facebooku: https://www.facebook.com/SLOKAkajak/

Facebook stran Kajakaške zveze Slovenije: https://www.facebook.com/Kajakzveza

Uradna spletna stran svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah: hhttp://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup