Tacen že prvi dan potrdil okostje reprezentance

0
554

Ljubljana, 02. junija (STA) – Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah so se na Savi v Tacnu pomerili na izbirni tekmi za sestavo reprezentance pred začetkom mednarodne sezone. Dokončno se bo ekipa oblikovala po jutrišnji zadnji izbirni tekmi, okvirno pa je večina mest v ekipi že oddanih. Na tekmovanju, ki šteje tudi za Schenker pokal Slovenije, so nastopili tudi številni tuji zvezdniki.


V kategoriji C1 se je zmage na Savi veselil svetovni prvak iz leta 2005 Avstralec Robin Bell pred Nemcem Stefanom Pfannmuellerjem, v boju za mesta v slovenski reprezentanci pa so se za njima zvrstili Jošt Zakrajšek, Marko Mihelič in Dejan Stevanovič. Zanimivo je, da sta v tej disciplini nastopila tudi kajakaš Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki nastopa v dvosedu, ter zasedla šesto in sedmo mesto.


Med kajakaši je bil v obeh vožnjah najhitrejši Kralj, le dobro sekundo pa je zaostal Peter Kauzer, ki je zaradi četrtkove prometne nesreče nastopil z bolečinami v vratu, a vseeno v obeh vožnjah dosegel drugi izid. Zelo dober je bil tudi Jure Meglič, ki je za Švicarjem Michaelom Kurtom zasedel četrto mesto.


Med dekleti je slavila Slovakinja Jana Dukatova, Nina Mozetič je bila tretja in Urša Kragelj peta. V konkurenci dvosedov pa sta bila najhitrejša Slovaka Kučera in Batik, Simon Hočevar in Aljaž Kulovec sta osvojila drugo mesto, v boju za reprezentančna mesta pa sta bila Višnar in Jarc četrta, Oven in Slapšak pa peta.


“Dokončno se bo slovenska reprezentanca oblikovala po jutrišnji tekmi. Najboljše kaže Kralju in Kauzerju, ki imata vsak po eno zmago in drugo mesto, med kajakaši pa je blizu tudi Meglič. Med kanuisti so v najboljšem položaju Stevanovič, Zakrajšek in Mihelič, a bo moral predvsem slednji svoje mesto še potrditi. Med dekleti je zelo blizu ekipi Mozetičeva, v kategoriji C 2 pa Hočevar in Kulovec. Vsi ostali bodo o dokončni uvrstitvi v ekipo odločali jutri, najbolj izenačeno v tem trenutku pa je pri dvosedih,” je po tekmi povedal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.


Nekaj fotografij:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=156&u=celo

Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45