Tilen Vidovič za las ob kolajno

0
561

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ga je gostil Zagreb, je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Tilen Vidovič.  Mladinec je na Jarunu na 500 metrov osvojil četrto mesto in za las ostal brez kolajne. Na 200 metrov je bil Vidovič šesti, Lovro Leban in Rok Kuk pa sta na 500 metrov med mlajšimi člani osvojila 10. mesto.


Za najboljši slovenski rezultat zadnjega tekmovalnega dne v Zagrebu je poskrbel član Brodarskega društva Ranca s Ptuja Tilen Vidovič, ki je v konkurenci mladincev nastopil v dveh A finalih. Bolje se je odrezal na 500-metrski razdalji, kjer je bil četrti in kolajno zgrešil za približno štiri desetinke sekunde. Zmagal je Čeh Josef Dostal. Vidovič je bil med najboljšimi tudi na 200 metrov, kjer je zasedel šesto mesto.


Dan za uspešnim nastopom na 1000 metrov, kjer sta osvojila srebrno kolajno, sta na 500 metrov nastopila Lovro Leban in Rok Kuk. Bila sta najhitrejša v B finalu in tako osvojila skupno deseto mesto. Le mesto slabša je bila v B finalu mladink na 200 metrov Anja Osterman, ki je v B finalu nastopila tudi na 500-metrski preizkušnji, kjer je zasedla četrto mesto, kar ji je v skupni razvrstitvi prvenstva prineslo 13. mesto. V B finalih na 500 in 200 metrov je nastopila tudi mlajša članica Tea Kralj. Bolje se je odrezala na daljši razdalji, kjer je zasedla 11. mesto, na 200 metrov pa je tekmovanje sklenila na 17. mestu. Enaka dosežka, torej 17. mesto, sta priveslala tudi kajakaška dvojca Apollonio-Blaževič med mladinci ter Kolar-Frančeškin med mlajšimi člani.