Trije slovenski mladinci na MSP v Račice

0
505

Ljubljana, 25. julija (STA) – Konec tedna se bodo kajakaši in kanuisti na mirnih vodah v čeških Račicah merili za kolajne na 12. mladinskem svetovnem prvenstvu. Med tekmovalci iz 48 držav bodo tudi trije slovenski upi. V kajaku enosedu se bo preizkusil Rok Kuk, v kajaku dvosedu pa Matia Babič in Matej Blaževič. Maloštevilna slovenska odprava na čelu s trenerjem Grego Ponomarenkom na severozahodu Češke nima visokoletečih ciljev.
 
“Razmerja v mladinski konkurenci mirnovodašev so takšna, da bi bila vsaka uvrstitev blizu finala za nas že uspeh,” je pred začetkom prvenstva za STA na kratko pojasnil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc. Tekmovanje v Račicah se bo v petek dopoldne začelo s kvalifikacijskimi vožnjami na 500 in 1000 m. V soboto bodo na sporedu polfinalne in finalne odločitve na 1000 m, v nedeljo pa še na 500 m.
 
Na Češkem pa je tudi celotna mladinska slalomska reprezentanca, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo mladincev in mlajših članov. To bo prihodnji teden v poljskem Krakovu. Slovenski mladinci bodo konec tedna nastopili na tekmi “olimpijskih upov” v Roudnicah, takoj po njej pa odpotovali na Poljsko. Zadnja pripravljalna postaja mlajših članov pred Krakovom pa bo slovaški Liptovsky Mikulaš, kjer bodo opravili tri dni treninga pred nedeljskim odhodom na Poljsko.


Več informacij:
http://www.kanoe.cz/rychlost/regattas/07_jr/