Tudi drugi dan tekem v Tacnu po pričakovanjih.

0
432

Slalomisti na divjih vodah so tudi drugi dan tekem v Tacnu opravili po pričakovanjih, saj so mesta pri vrhu zasedli tisti tekmovalci, od katerih se je to pričakovalo in so tudi sicer v ospredju. Med kajakaši je znova zmagal Peter Kauzer, med mladinci je bil najboljši Niko Testen, v konkurenci kanuistov je med člani slavil Benjamin Savšek, med mladinci Jakob Jeklin, najboljša kajakašica je bila tokrat Eva Terčelj, med mladinkami znova Neža Vrevc, prav tako pa se je tudi konkurenca dvojcev razpletla po pričakovanjih. Med člani sta bila najboljša Božič – Taljat, med mladinci pa Testen – Jeklin.

Drugi dan izbirnih tekem za sestavo slalomske ekipe, ki bo odpotovala na svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v Avstraliji, je znova prinesel razburljive boje, a zmagovalci so spet postali tisti, ki tudi sicer krojijo vrh. V konkurenci mladincev je tokrat zmagal Primorec Niko Testen, ki je bil pol sekunde hitrejši od Vida Kudra Marušiča, na tretje mesto pa se je tokrat uvrstil Jurij Žmavc. Tekmovali so tudi člani, kjer je bil znova daleč najhitrejši Peter Kauzer. Hrastničan je v soboto najbližje zasledovalce prehitel za sekundo in pol, tokrat pa za kar dve sekundi in 86 stotink. »Spet sem stari jaz. Dobil sem nov motiv za veslanje, znova sem začel uživati. Šel sem na stari model čolna, ki mi precej bolj ustreza. Zadovoljen sem s tem vikendom. To sta bili prvi tekmi, ko vidiš, pri čem si in kaj je pred sezono še potrebno popraviti. Veseli me, da sem odpeljal štiri vožnje z ničlo in brez večjih napak. Manjše so še bile, ampak je šele marec, sezona pa bo še dolga,« je povedal Peter Kauzer. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Albreht, Simon Brus pa je bil tretji.

V konkurenci dvojcev sta Luka Božič in Sašo Taljat z dobrimi petimi sekundami prednosti zmagala pred Luko Žganjarjem in Petrom Žnidaršičem. V mladinski konkurenci sta bila Niko Testen in Jakob Jeklin prepričljivo boljša od Tineta Kanclerja in Jakoba Ježa.

Med kajakašicami je v konkurenci mladink tako kot v soboto zmagala Neža Vrevc, druga je bila Alja Kozorog, tretja pa Neža Jarc. Tesno je bilo v konkurenci članic, kjer je Eva Terčelj z vsega tremi stotinkami sekunde naskoka slavila pred Uršo Kragelj, tretja pa je bila Italijanka Stefanie Horn.

V konkurenci kanuistov je bil najhitrejši Benjamin Savšek, drugi je bil Anže Berčič, tretji pa Blaž Cof. »Kar zadovoljen sem z vikendom. Šel sem na polno, ker je bilo tesno in sem se maksimalno potrudil ter vožnjo odpeljal tako, kot sem si zamisli. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, da bi gre tako dobro. Priprave so bile uspešne, dobra je tudi oprema. Trenutno si še urejam nov čoln. Model bo sicer isti, ampak ga bom prihranil za sezono, ker bo trenutni takrat verjetno že preveč obtolčen. Poleg dobrih nastopov na največjih tekmah si letos želim tudi dobrega rezultata v Tacnu, ker mi tukaj na največjih tekmah v finalu še ni uspelo odpeljati tako dobre vožnje, da bi se lahko veselil vrhunskega rezultata,« je ob koncu prvega tekmovalnega vikenda v sezoni 2014 razkril Benjamin Savšek. Med mladinci je bil znova najboljši Jakob Jeklin, Leon Breznik je bil drugi, Klemen Vidmar pa tretji. Med kanuistkami sta veslali le Alja Kozorog in Nina Bizjak.

Prihodnji vikend slalomiste čaka tekma za točke ICF v Solkanu, ki bo spet tudi izbirna tekma za sestavo ekipe, ki bo odpotovala v Avstralijo.