Tudi v sprintu kajakaši brez kolajne

0
286

Bihač, 19. maja (STA) – Tudi tretja tekma na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Bihaču se je končala brez tako želenega slovenskega odličja. V sprinterski preizkušnji, kjer je boj za kolajno pred odhodom na EP napovedal najboljši slovenski sprinter Nejc Žnidarčič, je največ znanja med kajakaši pokazal Britanec Jonathon Schofiled, ki je za 1,87 sekunde ugnal Nemca Floriana Wohlersa, tretji pa je bil Čeh Tomaš Slovak (+2,01). Žnidarčič, ki je v minulih letih v svetovnem pokalu že dokazal, da lahko meša štrene prav pri vrhu, je končal na devetem mestu s 5,10 sekunde zaostanka.


Na reki Uni so se na današnji tekmi preizkusili še trije slovenski kajakaši. Jernej Korenjak, sicer specialist za klasični spust, je bil 20. (+9,58), mlada, 19-letna Gregor Brovinsky (+15,27) in Lovro Leban (+15,84) pa sta bila 24. oziroma 26.


“Prva vožnja je bila zelo v redu, kar osem tekmovalcev nas je bilo v dobri sekundi. V drugi pa me je pobralo proti koncu. Če bi odveslal obakrat tako kot v prvo, bi bil zelo blizu kolajne. Sicer so bile razmere za veslanje odlične, tudi sam sem ubral optimalno smer veslanja, toda uštel sem se pri razporeditvi moči,” je za STA pojasnil Žnidarčič.


Priložnost za kolajno tako ostaja le še na zadnji, nedeljski ekipni tekmi v sprintu, kjer bodo veslali Žnidarčič, Korenjak in Brovinsky. “Glede na čase smo na petem mestu, kar je naš realen cilj. Toda voda je zelo nepredvidljiva, zgodi se lahko marsikaj, ob tem pa bo to praktično naš prvi ekipni nastop na velikih tekmovanjih,” je še dodal 23-letni Solkanec.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=45

Nekaj fotografij:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-8default.asp?s=7&p=71&id=150&u=celo