Urša Kragelj je bila v izločilnih vožnjah 3., Eva Terčelj 21., Božič in Taljat pa sta bila 6.

0
584

Po izločilnih nastopih med kajakaši in kanuisti, kjer sta si sobotni kvalifikacijski nastop na testni tekmi v Riu de Janeiru zagotovila Benjamin Savšek in Peter Kauzer, so se za mesto na tekmi pomerile še kajakašice in dvojci. Nov nastop čaka kanuistični dvojec Luka Božič – Sašo Taljat in kajakašico Uršo Kragelj. Kragljeva je bila med kajakašicami tretja, Božič in Taljat sta bila šesta, Eva Terčelj pa je preizkušnjo končala na 21. mestu.

Tako kot med kajakaši in kanuisti, ki so v izločilnih vožnjah tekmovali včeraj, je tudi med kajakašicami in dvojci pravica nastopa v kvalifikacijah testne tekme Aquece Rio pripadla le najboljšemu predstavniku države. V kvalifikacijah dvojcev bo namreč nastopilo le 12 čolnov, med kajakašicami pa 21.

Izkazala se je Urša Kragelj, ki je svoj uvodni nastop na brazilskih brzicah končala na tretjem mestu, z 81 stotinkami sekunde zaostanka za vodilno Nemko Ricardo Funk. Na drugo mesto se je uvrstila domača predstavnica Ana Satila. Druga slovenska predstavnica v Riu de Janeiru Eva Terčelj je imela v obeh nastopih nekaj težav, ki so ji prinesle tudi kazen 50 sekund, tako da je bila na koncu uvrščena na 21. mesto.

Brez težav sta napredovala tudi Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta svoje opravila že v prvi vožnji. Imela sta namreč tretji čas prvega nastopa. V drugo jima sicer ni šlo vse po načrtu, saj sta imela kar nekaj dotikov, izpustila pa sta tudi dvoje vrat, a prvi nastop in končno šesto mesto ni puščalo dvoma o napredovanju v kvalifikacije. Najboljša sta bila Francoza Pierre Picco in Hugo Biso, druga sta bila Britanca David Florence in Richard Hounslow, tretja pa Slovaka Peter in Ladislav Škantar. V drugo sta se pred Božiča in Taljata vrinili še češka naveza Ondrej Karlovsky – Jakub Jane in Francoza Pierre Labarelle – Nicolas Peschier. Zaradi pravila enega čolna na državo na glavni predolimpijski testni tekmi ne bomo videli trikratnih olimpijskih prvakov in nosilcev brona iz Londona 2012 Petra in Pavola Hochschornerja iz Slovaške, aktualnih svetovnih prvakov Franza Antona in Jana Benziena iz Nemčije ter bronastih Francozov z letošnjega svetovnega prvenstva Gauthierja Klaussa in Matthieuja Pecheja.

V soboto bodo na sporedu kvalifikacijske vožnje v vseh štirih kategorijah, začele pa se bodo ob 12.15 po slovenskem času. Najprej dve vožnji čakata kanuiste in kajakaše, v popoldanskem delu programa pa še dvojce in kajakašice.

 

Rezultati: http://www.canoeicf.com/rio-2015-olympic-test-event